Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový tvarožník s jahodovým vrchem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 24 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 594 kJ /
2 771 kcal
Bílkoviny52,16 g
Tuky103,51 g
Vláknina11,48 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 605 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy401,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozvalíme do tenkého obdélníku a přeneseme na velký hlubší plech tak, aby nám vznikly i okraje (asi 2 cm). Krok 2: Na listové těsto nalijeme náplň (smícháme všechny suroviny a dobře promícháme, je řídká) a dáme péci do vyhřáté trouby na 180-200°C. Krok 3: Když je těsto upečené (zlatavé) a náplň je tuhá, koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. V hrnci smícháme rozmixované jahody a jahodový džus, přisypeme pudinkové prášky a uvedeme do varu. Krok 4: Až hmota zhoustne, za občasného míchání necháme mírně vychladnout a pak ji rozetřeme na již vychlazený koláč. Celé necháme vychladit nejlépe v lednici pár hodin.

Zveřejněno 26. 2. 2012

Poznámka autora katyvypl

Recept je kombinací tvarohového krémovníku (bez sněhového vrchu) a nápadem jednoho zdejšího receptu, kde byl podobný ovocný želé proužek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový tvarožník s jahodovým vrchem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQ9Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový tvarožník s jahodovým vrchem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQ9Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Frantiska:
:-)
Jj, máte pravdu:yes:
Žampion zůstane žampionem :yes::yes:
Listové těsto zůstane nelistujícím těstem :no::no::no:

katyvypl: Tak promiňte, že jsem se snažila hájit Váš recept, už to neudělám. ;-( Recept, o kterém se diskutuje, žije. Většina těch ostatních může upadnout do zapomnění.

ta debata mi pripomina debaty ohledne zampionu. Ten kdo je loupe se proste nenecha predsvetcit, jak je to zbytecne a neloupane jsou mnohem lepsi :) Takze je to ztrata casu a energie.

Mě, jako autorku receptu, naprosto fascinuje vytrvalost vašich komentářů. :-O Kolikrát jsem zde na Topkách vyzkoušela ne příliš dobrý recept a tak jsem se k němu buď už nevrátila a nebo si ho upravila, aby mi vyhovoval a chutnal. ;-) A ty povedené jsem prostě pochválila. Sto lidí = sto chutí :-K

casino: Líná kuchařka udělá tvarožník bez těsta nebo si koupí buchtu v pekařství - ta pilná si vyrobí těsto domácí:-O:-O:-O

Dajda:
Prakticky na praktických příkladech z praxe dokládáte opodstatněnost mé teze, že použití listového těsta vámi imrvére omílaným způsobem je celosvětově pasé;-)
Zároveň si ale uvědomuji že "líné" kuchařky, používající listové těsto jako nevhodnou podložku, se též vyskytují celosvětově :-8
No, tady se asi neshodneme, že :-K

casino: Jistě, třeba jako ruská запеканка из творога:
https://tishka.org/%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%...

Nebo s třeným těstem jako německý Käsekuchen:
https://www.toprecepty.cz/recept/30259-kasekuchen-...
https://www.backenmachtgluecklich.de/rezepte/der-b...

Také americký cheesecake patří do této rodiny tvarohových koláčů:
https://www.onceuponachef.com/recipes/new-york-sty...

Dělala jsem už všechny, každý je trochu jiný a ten český s listovým těstem je dobrá konkurence. :yes: Ostatně vkročíte-li třeba do německé Backerei, najdete tam výrobků z listového těsta s tvarohovou náplní hafo. :-O A když už jste tak vysazený na listové těsto, tak ani to kynuté pod těžkou tvarohovou náplní moc nevyskočí, naříklad v buchtách. :-;-)

Dajda:
TVAROŽNÍK se dá péci i bez nějakého pofiderního podkladu :yes:
No, ale to je vám dost možná známo, že;-)

casino: Jistě, jednoduché a pěkné.

Veronika.Hrozna: Dajda:
Milé dámy
Pro tentokrát bude stačit, když si nasadíte čočky a hodíte voko na foto u tohoto receptu ;-)

Veronika.Hrozna:

....... vysvětluj to casinovi:-! ;-)

Dajda: Jaký je v tom rozdíl, když listové naplním krémem až po upečení, taky spodek zvlhne od krému a vršek si jemně natáhne vlhkost ze šlahačky a když se dává poleva s čokoládou, tak to už taky není křupavé! Ale, jak je to dobréééé!:yes:
Jedině... kdyby snad dělal krémeš bez krému......:-D

casino: Casino, ad 3: To by si mně asi neříkali o recept a nepekli moučník sami!

Já myslím, že chyba asi nebude na naší straně, ale spíš na té Vaší. Vy prostě sice umíte moc dobré domácí listové těsto, ale nejspíš si s jeho upečením s náplní nevíte rady, a tak si to kompenzujete poznámkami o papundeklech a bůhvíčem ještě. Jak si myslíte, že by se mělo listové těsto péci, jenom nasucho (kremeše, trubičky) - žádné štrůdle? A co ty skvělé se slanou náplní?

Víte co, casino? Nemějte starosti - když máte pocit, že z naplněného listového těsta upečete papundekl, tak to nedělejte, to je přece Vaše volba. Ale nechte nám prosím tu naši:-!

Dajda:
ad.1. věta: Ano ;-(
ad. 2. věta: Nejde to :-8
ad. 3. věta: Možná si říkají: DAROVANÉMU KONI... ;-)
ad. 4. věta: Máte recht... No, patrně to chutná jako rozmáčený ten oný, že :-K

casino: Casino, listové těsto pod zátěží je Vaše obsese! :-O Zbavte se jí:-!

Pekla jsem tento moučník (bez jahod se sněhovou čepicí) mnohokrát a vždy s velkým úspěchem u strávníků. Nevím, jak chutná papundekl, ale určitě takhle dobře ne. ;-)

"... jen to listové těsto dole se mi špatně krájí, ..."
Jj, Geryyy: to vystihla:-!:yes::yes::yes:
Lidi, neblázněte s pečením listového těsta pod zátěží ;-(
No, když ale někomu chutná papundekl... ;-)

Nikiiii1821: Taky by mi to chutnalo, ale ty čerstvé jahody bych nemixovala a nevařila, to je věčná škoda. ;-( Spíš bych je nakrájela, narovnala na vršek koláče a zalila pudinkem z jahodového džusu nebo průsvitnou červenou želatinovou polevou. ;-)

Já tenhle dezert miluju <3
Jednoduchý. Chutný. Dobře vypadá. Občas vymenim mrazeny jahody za maliny. A pořad je to suprové ????

Tak jsem teď dopekla a je velmi chutný, jen to listové těsto dole se mi špatně krájí, jinak chuťově vynikající. Udělala jsem jen ze dvou tvarohů,ubrala surovin a dohatě to stačilo, i toho krému z jahod stačilo méně. Záleží na velikosti plechu. Doporučuji.:yes::-8

No to bude ale dobrota! Já tak ráda tyhle "mokré" moučníky, hodně náplně - méně těsta. Kačenko, u mně dobrý :yes::-)+

Krásné řezy;-):-p+1:yes:

+1 nádhera...:yes:

krááása, :-O:-O:yes::yes::yes:+3

Už ukládám a polykám, wow:-K:yes:

Vypadá úžasně:-p:-pa jistě bude i chutnat;-)+:-K

Hezký recept!:yes:Ještě by dala na ozdobu pusinku šlehačky a na ni posadila jahodu:-))+5

Tématické fráze:
tvarožník, tvarožník z listového těsta, recept na tvarožník, jahodovýtvarožník, tvarožník bez těsta, tvarožník s jahodami, tvarožník s listového těsta, tvarožník-recept, recepty z listového těsta s pudinkem a zele, tvarohový moučník, testo na tvarožník, tvarožnik s jahodovym žele, recept listové těsto s malinovým džemem, postup na listový pletenec, listové těsto s jahodovým pudinkem, jahodový zákusek z listoveho těst, listové těsto, jahody, jahody - listové těsto, google recept na tvarožník, babicovy dobroty 26.2.2012

Suroviny:
těsto listové, tvaroh, mléko, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, olej, pudink vanilkový, jahody, džus jahodový, pudinkový prášek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu