Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 398 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,98 g |
Tuky | 57,67 g |
Vláknina | 16,32 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 365,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které bude asi 45-60 minut kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto na vále propracujeme a rozdělíme kusy podle toho, co z těsta chceme upéct (veky, bagety, bulky, rohlíky). Vytvarované pečivo na plechu necháme vykynout, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Zveřejněno 22. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejobyčejnější slané těsto se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp5r
Moje poznámka
Nejobyčejnější slané těsto se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp5r
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 1 hodinou
Maso na špejli
Přidáno před 1 hodinou
Medová směs s adžikou
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 2 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 4 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 4 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 4 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 4 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 4 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 5 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
sádlo,
droždí čerstvé
Komentáře (19)
No, nezanedbáme-li velikost odměrky a i kdybychom počítali s meniskem kapaliny, pak je vážení rozhodně přesnější
Ale avšak: "Šedivá je teorie, zelený strom života"