Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 950 kJ / 1 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,99 g |
| Tuky | 60,38 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 1,36 g |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 223,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu a pod poklicí podusíme na mírném plameni za občasného promíchání doměkka. Dle potřeby můžeme podlít troškou vody.
Pak dýni rozmixujeme na pyré, do kterého nalijeme mléko, přidáme žloutky, rum, mouku s práškem do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Krok 2: Lžící odebíráme těsto, ze kterého v rozpálené pánvi s troškou oleje tvoříme lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 3: Podáváme sypané skořicovým cukrem, potřené marmeládou nebo jako u nás "s parádou" , tj. potřené povidly, sypané strouhaným tvarohem a kopečkem vyšlehané šlehačky s tvarohem a cukrem.
Pak dýni rozmixujeme na pyré, do kterého nalijeme mléko, přidáme žloutky, rum, mouku s práškem do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Krok 2: Lžící odebíráme těsto, ze kterého v rozpálené pánvi s troškou oleje tvoříme lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 3: Podáváme sypané skořicovým cukrem, potřené marmeládou nebo jako u nás "s parádou" , tj. potřené povidly, sypané strouhaným tvarohem a kopečkem vyšlehané šlehačky s tvarohem a cukrem.
Zveřejněno 6. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lívanečky z máslové dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pM6y
Moje poznámka
Lívanečky z máslové dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pM6y
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Suroviny:
dýně máslová,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
šťáva citronová,
kůra citronová,
rum,
vejce,
olej,
povidla švestková,
tvaroh,
tvaroh na strouhání,
cukr skořice
Komentáře (3)