Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 730 kJ / 4 716 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 238,67 g | 
| Tuky | 347,95 g | 
| Vláknina | 32,15 g | 
| Cholesterol | 682 mg | 
| Sodík | 9,51 g | 
| Sůl | 11,60 g | 
| Sacharidy | 146,80 g | 
Postup přípravy
2 cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, jednu cibuli na drobno a 4 stroužky česneku na slabé plátky. Krok 2: Uleželé maso opláchneme, osušíme, trochu osolíme, už jen opatrně, bylo naložené v soli, opepříme a svážeme provázkem, aby při pečení zůstalo pěkně kulaté. Krok 3: Hrnec PH vytřeme sádlem, poklademe kolečky cibule, posypeme kostičkami uzené slaniny, na to položíme maso, lehce zastříkneme olejem a dokola dáme mrkev s plátky česneku. Podlijeme ½ dl vody, přikryjeme a nastavíme 10 hodin na LOW. Krok 4: Na pánvi osmažíme cibuli na lžičce sádla do sklovita, přidáme očištěný špenát zbavený stopek, plátky česneku, osolíme, opepříme, necháme krátce, cca 5 minut, podusit a dáme zatím bokem. Krok 5: Do kastrolku se silným dnem dáme rozpustit máslo, přidáme tarhoňu a mícháme, než se pořádně obalí máslem. Přidáme tolik vody, aby byla těsně nad tarhoňu, osolíme, lehce opepříme a za stálého míchání dusíme až do měkka. V průběhu míchání, je-li potřeba, přidáváme po troškách vodu.
Ochutnáváme a jak je už al dente, vypneme, necháme trochu zchladnout. Během chladnutí vidličkou načechráváme, přidáme do špenátu a zlehka promícháme. Krok 6: Hotové maso vyndáme, zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Výpek s cibulí, slaninou a mrkví rozmixujeme a je-li nutné, dochutíme. Krok 7: Servírujeme plátky masa se špenátovou tarhoňou, zdobené červenou kapií a lístky špenátu. Omáčku dáme zvlášť do misky.
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO5A
Moje poznámka
					
				
Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO5A
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							krkovice vepřová, 
						
						
							česnek, 
						
						
							rychlosůl, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							česnek, 
						
						
							slanina uzená, 
						
						
							pepř bílý, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							špenát baby, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							těstoviny tarhoňa, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř bílý, 
						
						
							voda, 
						
						
							kapie, 
						
						
							špenát
						
					
	
			
	
Komentáře (9)
Děkuji za rady a přeji hezký den!
Také máme naložené maso, po zabíjačce, tak budu moci " opisovat".