Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček

medanek Kuchařka: medanek

Pomalý hrnec 9 názorů

Suroviny

2 kg bůčku
50 g rychlosoli
4 stroužky česneku
Dále:
3 cibule
1 stroužek česneku
olej
sůl
pepř
snítka rozmarýnu
libovolná zelenina na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme, přidáme sůl a dobře promícháme.
    Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa příliš místa, spíše na těsno. Přikryjeme namočeným a vyždímaným plátnem, zatížíme a dáme do lednice. Necháme tak 2-3 týdny. Je to individuální.

  2. Po uplynulé době maso pořádně opláchneme, osušíme, kůži nařízneme po 2 cm do kříže, opepříme a už jen lehce osolíme.

  3. Dno pomalého hrnce vytřeme olejem, dáme nakrájenou cibuli na kolečka, nasekaný česnek,
    snítku rozmarýnu, na to maso a pomalíme na LOW 7 hodin.

  4. Po této době přendáme maso do pekáče, i se šťávou a pečeme na 160°C za občasného polívání masa výpekem, dokud nemá krásně zlatou barvu.

  5. Hotové necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na plátky a servírujeme zdobené zeleninou a libovolnou bramborovou přílohou.
    Já volila máslové brambory s pažitkou.

Poznámka

Samozřejmě se dá servírovat i studený s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 642 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček

Tématické fráze: pečený bůček v pomalém hrnci nalozený bůček s česnekem pečený buček z pomalého hrnce pečení bůček naložený v láku recepty pečený buček naložený vepřový bůček pečený naložený bůček v soli naložený plněný bůček bůček pečený v pomalém hrnci bůček recepty naložený česnek karamelizovany pečený bůček bůcek recept dokonalý naložený vepřový pečený bůček pečeny buček bez poklice pečený bůček pomalý hrnec vietnamský naložený česnek recepty dokonalý pečený bucek naložení bůčku na na pečení pečený bůček v ph

Zapomněl/a jsem heslo