Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,73 g |
| Tuky | 175,80 g |
| Vláknina | 35,60 g |
| Cholesterol | 944 mg |
| Sodík | 4,68 g |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Moje poznámka
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 14 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 25 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 34 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 59 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
vánoční perníčky,
pernicky,
jak dlouho péct perníčky,
jak zdobit perníčky,
potíraní perníčků,
jak péct perníčky,
bílková poleva na perníčky,
pečení perníčků,
pečení perníčků recept,
doba pečení perníčků,
perníčky recepty,
jak dlouho se pečou perníčky,
jak zdobit vánoční perníčky,
pernicky na vanoce recept,
vánoční cukroví perníčky,
teplota peceni pernicku,
perníčky recept,
kdy začít péct perníčky,
čím potřít perníčky po upečení,
potírání perníčků po upečení
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
vejce,
žloutek,
soda jedlá,
koření do perníku,
rum,
kakao,
žloutek,
bílek,
cukr moučkový,
solamyl
Komentáře (233)
Chtěla jsem se zeptat, perníčky jsou měkké celou dobu po upečení (nyní, až třeba do Silvestra) nebo to má fáze, že to je měkké, pak dlouho tvrdé a pak měknou?
A jak je ideálně skladovat v paneláku?
A poslední otázka - mohla byste napsat váš recept na tu čokoládovou polevu, kterou děláte a používáte Vy? Je to super nápad. Akorát by mě zajímal váš grif na to namáčení do čokolády. Já bych si v té polevě určitě spálila prsty, když bych držela perníček a snažila se ho namočit. Nešlo by to treba štětcem?
Omlouvám se za všechny mé začátečnické otázky a moc děkuji za zodpovězení!