Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,73 g |
| Tuky | 175,80 g |
| Vláknina | 35,60 g |
| Cholesterol | 944 mg |
| Sodík | 4,68 g |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Moje poznámka
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Tématické fráze:
vánoční perníčky,
pernicky,
jak dlouho péct perníčky,
jak zdobit perníčky,
potíraní perníčků,
jak péct perníčky,
bílková poleva na perníčky,
pečení perníčků,
pečení perníčků recept,
doba pečení perníčků,
perníčky recepty,
jak dlouho se pečou perníčky,
jak zdobit vánoční perníčky,
pernicky na vanoce recept,
vánoční cukroví perníčky,
teplota peceni pernicku,
perníčky recept,
kdy začít péct perníčky,
čím potřít perníčky po upečení,
potírání perníčků po upečení
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
vejce,
žloutek,
soda jedlá,
koření do perníku,
rum,
kakao,
žloutek,
bílek,
cukr moučkový,
solamyl
Komentáře (233)
Chtěla jsem se zeptat, perníčky jsou měkké celou dobu po upečení (nyní, až třeba do Silvestra) nebo to má fáze, že to je měkké, pak dlouho tvrdé a pak měknou?
A jak je ideálně skladovat v paneláku?
A poslední otázka - mohla byste napsat váš recept na tu čokoládovou polevu, kterou děláte a používáte Vy? Je to super nápad. Akorát by mě zajímal váš grif na to namáčení do čokolády. Já bych si v té polevě určitě spálila prsty, když bych držela perníček a snažila se ho namočit. Nešlo by to treba štětcem?
Omlouvám se za všechny mé začátečnické otázky a moc děkuji za zodpovězení!