Perníčky od Babi perníkářky
Pikantní vůně perníkového koření se snoubí se sladkou vůní medu a provoní nám bydlení během předvánočního času. Pečení a zdobení perníčků je záležitost společně stráveného času s dětmi. Nebo můžete z perníku postavit třeba sladký domeček.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 266 kJ / 3 888 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,97 g |
Tuky | 106,15 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 3,58 g |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 658,05 g |
Postup přípravy
Perníčky můžeme péct hned, ale ideální je nechat těsto minimálně 24 hodin v lednici uležet. Krok 4: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vypichujeme různé tvary a nebo můžeme vyřezat domeček. Krok 5: Pečeme na 180 °C do růžova asi 8 minut. Po upečení ihned potřeme horké perníčky rozšlehaným vejcem. Krok 6: Ozdobíme bílkovou polevou, kterou ručně mícháme vařečkou po dobu 20 minut, až se cukr rozpustí a poleva je krásně lesklá.
Zveřejněno 3. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky od Babi perníkářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joOv
Moje poznámka
Perníčky od Babi perníkářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joOv
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 32 minutami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 15 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 18 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelná polévka
Kajkajak před 6 minutami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 30 minutami
Residential Properties
ResidentialProperties před 38 minutami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 50 minutami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 55 minutami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 1 hodinou
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 1 hodinou
Surimi salát
Sahula před 1 hodinou
Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra dušená
Jirkavs před 1 hodinou
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
med tekutý,
koření do perníku,
soda jedlá,
vejce,
vejce,
bílek,
cukr moučkový
Komentáře (7)