Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 614 kJ / 3 732 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,70 g |
Tuky | 280,00 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 838 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 264,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, másla, šlehačky, cukru a pasty vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladu.
Krok 2: Před zpracováním necháme těsto chvilku povolit.
Krok 3: Vyválíme asi 5 mm silně a vykrajíme různé tvary.Lepší jsou menší. (Těsto se dobře vyvaluje mezi dvěma fóliemi.)
Krok 4: Upečeme v předehřáté troubě cca 200°C 8 minut do lehkého zrůžovění.
Krok 5: Ještě vlahé zlehka obalujeme v moučkovém cukru.
Zveřejněno 19. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové šlehačkové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKGg
Moje poznámka
Bezlepkové šlehačkové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKGg
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 8 hodinami
Krenex
dragomirac před 10 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 10 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 10 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 10 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 11 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 11 hodinami
Suroviny:
mouka,
máslo,
šlehačka,
cukr moučkový,
cukr moučkový
Komentáře (4)