Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z hovězích žeber se srdíčky a zeleninou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sladkyzivot.blog Sladkyzivot.blog

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 322 kJ /
1 750 kcal
Bílkoviny125,01 g
Tuky124,65 g
Vláknina20,55 g
Cholesterol 375 mg
Sodík 10,46 g
Sůl25,84 g
Sacharidy24,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar nakonec scedíme, měl by ho být zhruba 1 litr. Krok 2: Obereme maso z žeber, které potom vložíme zpět do vývaru. Očistíme také srdíčka, propereme je v čisté studené vodě a vložíme zpět do vývaru, ten zůstane krásně čirý. Krok 3: Mrkvičky nakrájíme na kolečka, celer na malé hranolky. Z květáku obereme růžičky, ale použijeme i malé jemné lístečky, které květák obklopují a pokrájíme je do polévky. Zeleninu dáme vařit do hrnce s vodou ( 1 litr) + 1 lžička soli. Krok 4: Pokrájíme zelenou cibulku a přidáme ji do hrnce k zelenině, která se už asi tak 4 minuty vaří, povaříme vše ještě minutku. Přidáme pokrájenou petrželku. Promícháme, ale už nevaříme dál. Zelenina je měkká. Krok 5: Ve větším hrnci smícháme masový i zeleninový vývar včetně všech ingrediencí. Podáváme s chlebem či bagetkou.

Zveřejněno 10. 1. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPLQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPLQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc děkuji za krásné komentáře :-8:-8:-8

:yes::yes: pěkný recept i fotečka :yes:

Krásný recept, moc by mi chutnalo. Vývar z hovězího srdce s minimem koření je pro mě jídlo mého šestinedělí, dělalo mi neskutečně dobře. Co nevidět ho budu vařit znova, takže možná dojde na vaši verzi. :-):-K:yes::yes::yes:

Suroviny:
žebro hovězí, srdce kuřecí, cibule, koření nové koření, bobkový list, mrkvičky, celer, květák, cibulka zelená, petrželka hladkolistá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu