Zastřená vejce smažená v trojobalu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 660 kJ / 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,08 g |
Tuky | 45,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 597 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Do kastrůlku dáme vařit vodu se dvěma lžícemi octa. Jakmile začne vařit, zamícháme ji lžící, aby vznikl vír a doprostřed opatrně vklepneme vejce. Zmírníme plamen a vaříme 3-4 minuty. Pak opatrně vejce vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Krok 2: Vejce opatrně pomocí lžíce obalíme v trojobalu a vložíme do hodně rozpáleného oleje. Oleje musí být tolik, aby byla vejce potopená, tak asi 3 cm, stačí na to malý kastrůlek. Smažíme velmi krátce, jen aby zezlátla strouhanka. Žloutek uvnitř bude krémový. Krok 3: Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 14. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zastřená vejce smažená v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLGq
Moje poznámka
Zastřená vejce smažená v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLGq
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 31 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 35 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
ocet,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (11)
https://www.labuznik.cz/recept/smazeny-zloutek/
Převeliká dobrota je to...