Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 760 kJ / 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,05 g |
Tuky | 54,56 g |
Vláknina | 0,75 g |
Cholesterol | 327 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 25,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé, omyté bylinky svážeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, prošleháme metličkou a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 2: Přidáme bylinky a vaříme 15 minut. Dochutíme solí a pepřem. Bylinky vyndáme. Pokud nemáme čerstvé, můžeme použít sušené bylinky. Rozemnuté sušené bylinky mezi prsty přidáme do vývaru.
Krok 3: Uvařené kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Žloutek rozmícháme ve smetaně, vlijeme do polévky a odstavíme, dál nevaříme. Polévku rozdělíme do talířů nebo misek, přidáme nakrájené maso a čerstvé bylinky.
Zveřejněno 16. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná želví polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GpjK
Moje poznámka
Falešná želví polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GpjK
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
prsa kuřecí,
ghee,
mouka hladká,
bobkový list,
tymián,
koření oregáno,
šalvěj,
pepř bílý mletý,
sůl,
žloutek,
smetana na vaření,
petrželka zelená
Komentáře (3)
Bez uvedení zdroje se patrně jedná o autorské dílo, že...
No myslím, že uvedená polévka je podstatně falešnější než ta v odkazu níže uvedená
https://www.toprecepty.cz/recept/40316-hovezi-pole...