Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 686 kJ / 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,21 g |
| Tuky | 26,42 g |
| Vláknina | 13,44 g |
| Cholesterol | 151 mg |
| Sodík | 660 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 27,25 g |
Postup přípravy
Dáme uvařit jasmínovou rýži, nasekáme další 2 stroužky česneku najemno a připravíme cibuli. Krok 2: Do tohoto receptu má být cibule na měsíčky, ale ne tak, jak jsme zvyklí z půlky cibule rovnou nakrájet měsíčky, ale po asijsky. Cibuli slijeme a necháme na sítu okapat, pak nařezáváme jednotlivé vrstvy půlky cibule a oddělujeme měsíčky. Ty jsou pak téměř všechny stejně velké až do úplného středu. Pokračujeme a takto uděláme všechny čtyři půlky. Trvá to jen o trochu déle než klasické krájení. Krok 3: Na rozehřátou pánev dáme olej, přidáme česnek a necháme rozvonět. Přidáme maso a rychle mícháme, aby se ihned kousky od sebe oddělily. Restujeme jen pár minut a maso pustí šťávu, to je správný čas přidat měsíčky cibule, promíchat a snížit teplotu. Krok 4: Cibule se nemá smažit jen dusit do mírného změknutí ve šťávě z masa. Dle chuti přidáme lžičku každé omáčky, mírně přisolíme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Jakmile za malou chvilku omáčka zprůhlední, máme hotovo a můžeme podávat s rýží.
Celé vaření netrvá déle než 8 minut a maso je krásně měkké.
Zveřejněno 15. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kýta na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLYW
Moje poznámka
Hovězí kýta na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLYW
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 9 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
česnek,
olej,
sojová omáčka světlá,
omáčka rybí,
škrob,
voda
Komentáře (3)