Hovězí kýta na cibuli

Hovězí maso Doba přípravy: do 20 minut 2 názory

Hovězí maso Doba přípravy: do 20 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

300 g zadního hovězího masa
2-3 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžičky světlé sójové omáčky
2 lžičky ústřicové omáčky.
2 lžičky rybí omáčky
1 lžička škrobu
50 ml studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve cibuli rozpůlíme, sloupneme a dáme do misky se studenou vodou, aby při krájení neslzely oči. . Nakrájíme očištěné maso na plátky přes vlákno, poté na nudličky a dáme do misky. Přidáme malou lžičku oleje, lžičku od každé omáčky a jeden nasekaný stroužek česneku. Dobře promícháme a necháme marinovat.
    Dáme uvařit jasmínovou rýži, nasekáme další 2 stroužky česneku najemno a připravíme cibuli.

  2. Do tohoto receptu má být cibule na měsíčky, ale ne tak, jak jsme zvyklí z půlky cibule rovnou nakrájet měsíčky, ale po asijsky. Cibuli slijeme a necháme na sítu okapat, pak nařezáváme jednotlivé vrstvy půlky cibule a oddělujeme měsíčky. Ty jsou pak téměř všechny stejně velké až do úplného středu. Pokračujeme a takto uděláme všechny čtyři půlky. Trvá to jen o trochu déle než klasické krájení.

  3. Na rozehřátou pánev dáme olej, přidáme česnek a necháme rozvonět. Přidáme maso a rychle mícháme, aby se ihned kousky od sebe oddělily. Restujeme jen pár minut a maso pustí šťávu, to je správný čas přidat měsíčky cibule, promíchat a snížit teplotu.

  4. Cibule se nemá smažit jen dusit do mírného změknutí ve šťávě z masa. Dle chuti přidáme lžičku každé omáčky, mírně přisolíme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Jakmile za malou chvilku omáčka zprůhlední, máme hotovo a můžeme podávat s rýží.
    Celé vaření netrvá déle než 8 minut a maso je krásně měkké.

Poznámka od kuchařky

Za tento recept děkuji skvělému kuchaři Šonovi :-). Na posledním fotu je porovnání krájené cibule.

Komentáře k receptu Hovězí kýta na cibuli

  • magdalenka: :-) moc děkuji - opravila jsem . Četla jsem to 3x a vůbec mi nedošlo, že mi jeden odstaveček vypadl. Víc očí víc vidí. :-K krásný den a hodně zdraví ( zkus uvařit , je to moc dobré<3)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zdravím, postrádam tepelnú úpravu mäsa...

    Odpovědět