Babiččiny vdolky II
Tradiční české vdolky se těší oblibě zejména v období svátků a oslav. Jsou nadýchané a jemné. Podávat je můžete s povidly, tvarohem, marmeládou nebo šlehačkou. Zamilujete si je na první ochutnání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,16 g |
Tuky | 23,27 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 550,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžiček cukru, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
Krok 2: Vytvoříme důlek a přidáme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.
Krok 3: Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.
Krok 4: Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory. Vypracujeme hladké těsto.
Krok 5: Z nakynutého těsta uděláme kuličky. Trochu je zploštíme a smažíme ve větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené. V polovině smažení je otočíme.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Moje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Nejnovější recepty
Řízky z pýchavky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 19 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
suneno před 1 minutou
Americké okurky
Ala17 před 1 hodinou
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 1 hodinou
Ohavečské brambory
Dycky před 1 hodinou
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 3 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 5 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 6 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 6 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 7 hodinami
Tématické fráze:
babičiny recepty,
vdolky,
babiciny moucniky,
babičiny,
babičiny recepty maso,
karásky recept,
recepty babičiny,
vdolky recept,
babičiny palačinky,
babicini recepty,
babičinyrecepty,
recept vdolky,
babičiny řezy,
babiiny recepty,
recept na karásky,
babičinny recepty,
recept na vdolky,
babiciny recepty,
recepty na vdolky,
recepty vdolky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
cukr,
sůl,
droždí,
vejce,
mléko,
brambory,
olej
Komentáře (8)
Protože naše babičky byly úžasné kuchařinky a všechno nám od nich chutnalo, dávám ti 3.boda