Suroviny
Porce: 6 kg
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 71 395 kJ / 17 064 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 103,63 g |
| Tuky | 1 293,31 g |
| Vláknina | 29,30 g |
| Cholesterol | 11,46 g |
| Sodík | 74,48 g |
| Sůl | 184,50 g |
| Sacharidy | 242,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme přidat) a vývar, pořádně rukou promícháme.
Krok 2: Ponorným mixérem vše rozmixujeme na jemnou kaši.
Krok 3: Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic.
Krok 4: Plastové střeva zavařujeme 1,5 hod na 85-90°C (ne více, aby neprasklo). Po zavaření do schladnutí otáčíme jak tlačenku.
Ve sklenicích po dobu 1 hod varem. Krok 5: Necháme 24 hod v chladu odležet a vychladnout, poté můžeme konzumovat.
Ve sklenicích po dobu 1 hod varem. Krok 5: Necháme 24 hod v chladu odležet a vychladnout, poté můžeme konzumovat.
Zveřejněno 30. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika / sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jOr
Moje poznámka
Játrová paštika / sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jOr
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 15 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 48 minutami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 1 hodinou
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 15 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 15 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 16 hodinami
Suroviny:
hlava vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
zázvor mletý,
skořice mletá,
cukr moučkový,
mouka hrubá
Komentáře (3)
Dajda:
No, vono záleží na ajustaci, že
Ale vzhledem k: "Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic." to vypadá na paštiku či játrový salám