Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Nadýchanou pařížskou šlehačku zná asi každá hospodyňka, ale co takhle pařížský krém? Přinášíme vám roky osvědčený recept podle cukrářských norem, který se vám vždy povede. Jemný kakaový krém se používá už desítky let například do rolád, zákusků i cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 464 kJ / 6 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 563,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 395,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulérne vrieť a cukor musí byť rozpustený.
Krok 2: Kastról odložíme zo zdroja tepla a hneď do horúcej smotany vysypeme kakao.
Krok 3: Metličkou ho poriadne zamiešame a vymiešame hladký krém.
Krok 4: Uvarený parížsky základ odložíme do chladu.
Krok 5: Keď je základ dokonale vychladnutý, nakrájame do neho malé kocky masla a začneme šľahať.
Krok 6: Šľaháme na strednom stupni, po celej nádobe, v ktorej krém šľaháme. Šľaháme trpezlivo nejakých 15 minút a dávame pozor na moment, keď krém už nenaberá na objeme, ale začne rednúť. Správne vyšľahaný krém viditeľne naberie na objeme a zbledne. Keď ho pretriem opakom lyžice, tak sa nám sem-tam vytvoria malé póry.
Krok 7: Tento krém je skvelý na napĺňanie múčnikov, pri správnom chladnom skladovaní vydrží určite aspoň 5 dní, bez zmenenia chuti a zmeny objemu a konzistencie.
Krok 8: Pri špeciálnych múčnikoch pridávame do základného uvareného krému okrem masla aj stužený tuk.
Krok 9: Týmto plníme hlavne vtedy, keď je cesto natoľko pevné, že potrebuje super pevný krém, napríklad Pražské gule, alebo naopak vtedy, keď krém nemá oporu a potrebuje držať sám od seba, napríklad Parížske rožky.
Krok 10: Múčniky s parížskym krémom so stuženým tukom vydržia pri chladnom skladovaní určite týždeň.
Zveřejněno 1. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2mj
Moje poznámka
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2mj
Nejnovější recepty
Mořský vlk s bylinkami a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 8 hodinami
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 20 minutami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 43 minutami
Lehký tvarohový koláč
Esa před 58 minutami
Kynutý meruňkový táč
Zinzi před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Smahova před 3 hodinami
Pajšl - plíčky na smetaně
Danatafi před 3 hodinami
Chutné vafle
jenisovah@gmail.com před 3 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Zuzik.1989 před 3 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Sumaru před 4 hodinami
Tématické fráze:
krémy do rolády,
pařížský krém do dortů,
pařižsky krem na dort,
krém do rolády,
pařížský krém na dorty,
pařížský krém,
krémy na dorty a rolády,
krém na roladu,
dorty vynikající krémy do dortů,
pařížský zákusek,
krémy do rolád,
kremy do zakusku,
recept na krém do rolády,
pařížský krém recept,
krémy na roladu,
kremy na rolady,
jednoduchý krém do rolády,
pařizsky krem do rolady,
krém ze ztuženého tuku,
krém na pařížský dort
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
kakao,
máslo,
tuk ztužený
Komentáře (30)
K
Dakujem za uznanie a pekny den.