Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 481 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,11 g |
Tuky | 95,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 707 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 102,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
Moje poznámka
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 19 minutami
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 28 minutami
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 47 minutami
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 56 minutami
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 1 hodinou
Rajská polévka III
Hanulka@ před 1 hodinou
Špízy sýr-mortadela
Jan Nemec před 1 hodinou
Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou
Jan Nemec před 1 hodinou
Sloní žrádlo
Dana Lubovska před 1 hodinou
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
sarah38 před 1 hodinou
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kůra citronová,
tvaroh jemný,
mléko,
máslo,
pudink,
cukr citronový,
kompot mandarinkový,
želé dortové,
cukr
Komentáře (20)
Jahody?
Tak určitě
Tak to musím vyzkoušet.
Veronika.Hrozna
Já u bramboráků sliju vodu, nechám usadit škrob, který vrátím do brambor a mouky dám jen tolik, aby těsto nebylo řídké a drželo pohromadě. Brambory jsou opravdu rozdílné a určitě nelze potřebu mouky udávat ve váhovém poměru, tady to chce skutečně od oka a s citem. Když odlévám vodu, nepřidávám ŽÁDNÉ mléko, to by bylo kontraproduktivní. Černání brambor bez mléka? Brambory valnou většinou nečernají, stává se mi to opravu zřídka, jak se říká, jednou za uherský rok!
magdalenka:
Rozhodně nejsem notorický výrobce domácích nudlí, ale párkrát jsem to již zkusila, s hladkou i hrubou moukou. Nakonec jsme se doma usnesli, že nudle z polohrubé mouky jsou nejlepší!
Brambory jsou kvality všelijaké a nikdo netuší, jestli označení typu brambor na obalu, odpovídá obsahu.
Tak hlavně vyzkoušjte tu citrónovou náplň. Myslím, že by se do ní hodily i čerstvé jahody, maliny nebo meruňky a taky borůvky.
Dajda, tento tvoj dortík bude, hlavne v lete, príjemne osviežujúci. Už aby tu bolo.
Prosím co doplnit? Ty bramboráky nejspíš ne!
Člověk peče čtvrt století něco z hladké mouky a po čtvrt století najednou přešaltuje na hrubou a vydrží mu to dalších 20 let!