Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,79 g |
Tuky | 117,78 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 166,40 g |
Postup přípravy
Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No - klasické odpalované těsto. Krok 2: Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40x30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme. Krok 3: Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme - trvá to asi 25-30 minut.
Zveřejněno 4. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
Moje poznámka
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 23 minutami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 2 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 2 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 2 hodinami
Švestková povidla z trouby bez míchání
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 17 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 1 hodinou
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 2 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 3 hodinami
Květákové placičky
Linova před 3 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 4 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 4 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Janina007 před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
Ajfel před 4 hodinami
Tématické fráze:
trhací buchta skořicová,
skoricove rezy,
španělský skořicový koláč,
skořicový koláč almoyshavena,
španělské řezy,
skořicové těsto,
španělsko skořicový koláč,
skořicové mraky,
odpalované těsto se skořicí,
španělská buchta,
španělská trhací buchta s jablky,
španělská skořicová buchta,
arabske řezy,
skořicový koláč z odpalovaného těsta,
kynutý skořicový chlebíček,
skořicovy rez,
rychly recept mraky řezy,
skořicové mraky recepty,
buchta skořicové mraky,
takprosto.cc
Suroviny:
voda,
máslo,
olej,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
cukr krupice,
skořice mletá
Komentáře (12)
Tato sladkost má svůj původ v arabské kuchyni, pochází z oblasti Valencie, konkrétně z městečka Xativa. Dříve se připravoval jen o postním čtvrtku. Jeho název ve valencijštině je almoixàvena (čte se almojšávena) nebo také monjavina.