Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 401 kJ / 2 486 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,28 g |
| Tuky | 51,68 g |
| Vláknina | 15,96 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 638 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 405,13 g |
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Ručně nebo s robotem:
Z vlažné vody, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 2: Hotové a vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 20 kousků a z každého uděláme malý bochníček. Všechny zakryjeme čistou utěrkou a takto necháme asi 30 minut kynout. Krok 3: Na větší pánvi rozehřejeme olej. Každou bulečku rukou lehce rozmáčkneme na vyšší placku a vložíme do oleje smažit. Smažíme je po několika kusech najednou, teplotu je třeba hlídat – vdolečky se nesmí smažit ani moc rychle (mohly by být uvnitř polosyrové), ani moc pomalu (jsou pak tvrdé, nasáknuté olejem). Krok 4: Usmažíme je z obou stran, hotové je z pánve vytáhneme na papírovou utěrku, po chvilce přendáme na talíř, ozdobíme zakysankou nebo oslazeným tvarohem, marmeládou a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 16. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4l1
Moje poznámka
Podmáslové vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4l1
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 4 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 15 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 16 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 19 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 19 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Suroviny:
podmáslí,
voda,
olej,
rum,
vejce,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
olej,
smetana zakysaná,
marmeláda,
ovoce
Komentáře (5)