Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 445 kJ / 584 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 25,98 g | 
| Tuky | 50,17 g | 
| Vláknina | 4,20 g | 
| Cholesterol | 75 mg | 
| Sodík | 106 mg | 
| Sůl | 0,15 g | 
| Sacharidy | 6,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
	Krok 2: Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny.
	Krok 3: Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř).
	Krok 4: Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak již jen s chutí konzumujeme.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Moje poznámka
					
				
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jatrova ryze do polevky, 
						
						
							polévka s játrovou rýží, 
						
						
							hovezi s ryzi, 
						
						
							vivar s jatrovou rizi, 
						
						
							hovězí vývar, 
						
						
							játrová rýže do polévky - recept, 
						
						
							hovězí polévka s rýží, 
						
						
							hovězí vývar recept, 
						
						
							hovězí polévka s masovou rýží, 
						
						
							kureci vyvar s ryzi, 
						
						
							polévka s játrovou zavarkou, 
						
						
							polevka z jatrovou rýží, 
						
						
							rýžový vývar, 
						
						
							jak udělat hovězí vývar, 
						
						
							polévka s játtrovou rýží, 
						
						
							jak udelat játrovou rýži do polévky, 
						
						
							hovězí polévka s rýží a hráškem, 
						
						
							játrové knedlíčky s rýží, 
						
						
							játrové knedlíčky z polotovaru, 
						
						
							polevka s jatrovou ryzi recept
						
					
						Suroviny:
						
							žebro hovězí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							směs na játrové knedlíčky
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (24)
Super!!!A jde to i bez masoxu