Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 069 kJ / 1 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,01 g |
Tuky | 73,46 g |
Vláknina | 15,06 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 5,88 g |
Sacharidy | 52,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z másla a mouky v hlubším hrnci uděláme jíšku, do ní rozbijeme celá nemíchaná vejce a ta teprve mícháme v jíšce, dokud se neutvoří žmolky.
Krok 2: Podlijeme vodou, osolíme. Jakmile je voda u varu, zmírníme plamen, přidáme, muškátový oříšek, kari a sójovou omáčku. Povaříme dalších 20-30 minut, podle chuti můžeme přidat Maggi.
Zveřejněno 19. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žmolečková polévka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mAEG
Moje poznámka
Žmolečková polévka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mAEG
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíčky s mákem a dušenými meruňkami
Přidáno před 4 hodinami
Gnocchi s cuketou a špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Salát s opečeným kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou
Přidáno před 13 hodinami
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Přidáno před 13 hodinami
Žampiony plněné sýrovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka s pórkem
lenka64892 před 1 hodinou
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 1 hodinou
Listový špenát s volským okem
cherst před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Jirina kucavova před 3 hodinami
Palačinky ze zakysané smetany
Masulka1967 před 4 hodinami
Žampionová omáčka rychlá
Stanas před 13 hodinami
Citronová babeta
Dantes30 před 18 hodinami
Bramboračka
Yrian před 19 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Wilma před 20 hodinami
Karbanátky
Bomber před 21 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda,
ořech muškátový,
koření kari,
omáčka sojová
Komentáře (10)
A rozmichat 8 vajec v jisce z jedne lzice masla a idem mouky musi byt docela umeni