Kuře na plechovce piva.
Suroviny
Porce: Kolik chcete
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je od jednoho z šéfkuchařů Prakulu a je prezentován pro nepřímé grilování v uzaviratelném grilu. Nemám ho takže jsem použil horkovzdušnou troubu.
Ten recept mi přijde geniální nejen svojí jednoduchostí a skvělou chutí ale i tím, že jsem při očekávání společnosti takto v troubě běžné velikosti najednou upekl tři kuřata.
Marináda měřená na polévkové lžíce stačí na tři kuřata. Doporučil bych trochu opatrnosti se solí.
Pokud jde o pivo použil jsem Kozlíka, Plzeň, Zubra a nějaké německé pivo. Kozel naprosto vyhovuje jak cenou tak i kvalitou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 11. 2014 16:38
Pepe: Ano, McCain je globální firma, ale právě protože používá postup nadstandardní péče při výrobě produktů, preferuje menší výrobní linky po větší části světa. Také se snaží dodržovat pravidlo, že brambory se musí zpracovat do 100 km od místa, kde je sklidili. Proto je výrobní linka pro východní Evropu v Polsku, které je pro tuto úlohu dostatečně velkým trhem.
30. 10. 2014 00:11
ZuzanaK:
Len maly dodatok k zemiakovym hranolkám McCain:
Vsimli ste si niekedy napísané mikroskopickymi pismenami:
Krajina pôvodu: Poland?
V balení pre Českú republiku to je zakryté pri lisovaní obalu?
24. 10. 2014 17:04
zizala:No, Žížo, portálům většinou neagresivní doporučení z vlastní zkušenosti nevadí - ale je pravda, že tohle už moc neagresivní není. Ale to nebyl můj původní záměr.
23. 10. 2014 11:21
ZuzanaK: A máš tu reklamu zde na Topreceptech zaplacenou, Zuzanko? Tady se totiž reklama buď platí nebo maže
23. 10. 2014 11:00
zizala: Nenápadná moc není, to je fakt. :D Ale ani nemá být. Netajím se tím, že jsem ambasador McCainu, protože ty hranolky vážně považuju za úžasné. Hlavně je mi sympatická výrobní filozofie firmy. Myslím, že je v současnosti svou péčí spíš vzácná, ale doufám, že se tenhle typ starostlivosti zase rozmůže. Domácí hranolky si totiž udělat můžeme, ale jsou věci, co prostě kupovat musíme a já bych ráda, aby stále víc firem hledělo na kvalitu a životní prostředí.
22. 10. 2014 10:36
ZuzanaK: Ovšem, a navíc s "nenápadnou" reklamou.
22. 10. 2014 10:24
zizala: Tak určitě. .-) Domácí jsou domácí - ale když nestíháš, je skvělé, že existují firmy, které se skutečně snaží používat pro výrobu postupy co nejbližší těm domácím. No ne?
21. 10. 2014 11:43
K těm dvěma na obrázcích jsem teď v sobotu dělal to čemu se říká španělská bramborová tortilla a pro zpestření ratatouille.
21. 10. 2014 10:27
ZuzanaK: Jasně... já si raději udělám hranolky domácí a budou ještě dokonalejší, ty reklamo
21. 10. 2014 10:24
Skvělý recept - kuřátko bude určitě úžasně šťavnaté a ne vysušené na troud. A dala bych si k němu hranolky, třeba My Fries od McCain. Plná bramborová chuť, slunečnicový olej a žádné konzervanty. Dokonalost.
21. 10. 2014 08:22
Nie je to nespravodlivé?! Kuchár si odpije IBA 1/3 plechovky piva a kurča zvyšok=2/3. Nebude opité ako Dán?
Inak, skvelý nápad, no aj napriek vášmu odporúčaniu použiť Kozla, vyskúšam to so Smädným mníchom. Možno kurča chytí "opicu" skôr ako po hodine.
20. 10. 2014 20:29
Krásné solárko :) a kde je pivo, tam je chuť :)
20. 10. 2014 19:59
Ano, pivo se odpařuje.
20. 10. 2014 19:47
To ty dvě třetinky zůstávají v plechovce a dostávají se během pečení do kuřátka?
Moc pěkní ptáčci, i ta příprava (vypijte 1/3 piva) se mi líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno před 2 hodinami

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno před 2 hodinami

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno před 4 hodinami

Zmrzlina jaro/léto
Přidáno před 18 hodinami

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno 1. 7. 2022 12:17
Právě bylo uvařeno:

Pečený losos III.
uvařil/a Standby
před 1 hodinou

Domácí langoše
uvařil/a Eliska 6
před 2 hodinami

Kuře na bramborách a pórku
uvařil/a hand64
před 2 hodinami

Segedínský guláš z PH
uvařil/a jardakupsa
před 3 hodinami

Cuketové zelí dušené
uvařil/a Slivci
před 4 hodinami

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 15 hodinami

Nadýchaný piškotový korpus
uvařil/a Vete2018
před 15 hodinami

Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
uvařil/a Kava 2
před 16 hodinami

Kedlubnový salát se šunkou a tatarkou
uvařil/a Kava 2
před 16 hodinami

Kuřecí kousky v těstíčku
uvařil/a Pavel Janak
před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuře na pivu kure na plechovce piva kuře na pivu od ládi hrušky grilované kuře na plechovce piva kure na plechovce kuře na černém pivu podle ládi hrušky kure na pive od ladi hrusky kuře na černém pivu v plechovce kuře na pivě pečené kuře na plechovce piva láda hruška kuře na pivě kuře pečené na plechovce piva láďa hruška kuře na plechovce kure na plechovce od piva kuře pečené na plechovce pivu láda hruška kuře na pivu kuře na plechovce piva láda hruška láďa hruška kuře na plechovce piva grilované kuře plzeň grilované kuře plzeň
Suroviny: kuře, pivo světlé, sůl, koriandr, česnek, hořčice sušená mletá, paprika sušená sladká, římský kmín mletý, olej olivový
Kuře na plechovce piva.
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zXP
14 názorů