Tmavý třešňový koláč
Luxusně vypadající koláč plný třešní, pudinkového krému s kakaovou drobenkou na svém povrchu potěší nejeden mlsný jazyk. V receptu jsou použity třešně kompotované, je však možné použít i jiné, čerstvé, ovoce. Volba je jen na vás.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 038 kJ / 5 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,21 g |
Tuky | 247,03 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 956 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 643,57 g |
Postup přípravy
Formu vymažeme tukem. Krok 2: Do misky dáme mouku a máslo, které zpracujeme. Přidáme cukr, kakao a promícháme. Přimícháme vejce s mlékem a promícháme. Krok 3: Vyklopíme na pracovní desku a zpracujeme v celistvé těsto. Zabalíme do fólie a dáme do lednice, dokud nebudeme mít hotovou náplň. Krok 4: Uvaříme pudink z mléka a vanilkového prášku smíchaného s cukrem a dáme na chvilku vystydnout. Krok 5: Třešně scedíme a šťávu ponecháme - pokud jí není 250 ml, dolijeme vodou a dáme vařit. Krok 6: Solamyl si smícháme v misce s cukrem, přidáme trošku ohřáté třešňové šťávy, rozmícháme a přilijeme ke zbytku šťávy. Za stálého míchání necháme chvilku provařit a pak zamícháme do hmoty okapané třešně. Krok 7: Do zchladlého pudinku přišleháme tvaroh. Krok 8: Těsto vyndáme z lednice, vyválíme, vložíme do formy a uděláme 3 cm okraj. Krok 9: Pudinkový krém dáme do zdobícího sáčku a dáme na těsto s mezerami po celém obvodu. Do mezer dáme připravené třešně. Krok 10: Z mouky, másla, cukru, kakaa uděláme drobenku a dáme na povrch koláče. Krok 11: Koláč dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct zhruba 50 minut.
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavý třešňový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z79
Moje poznámka
Tmavý třešňový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z79
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 16 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 16 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 1 hodinou
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 1 hodinou
Lasagne z cukety
stanik před 1 hodinou
Americké okurky
JiriSeidler před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Simonasesimik před 2 hodinami
Buďáky - buchty se švestkami
Simonasesimik před 2 hodinami
Cuketové zelí
janatka před 2 hodinami
Cuketové halušky
janatka před 2 hodinami
Tématické fráze:
třešnový koláč,
tresnovy kolac s pudinkem,
třešňový koláč recept,
zdravý třešňový koláč,
recept na třešnovy kolač,
tresnovy kolac s tvarohem,
třešnový koláč recepty,
koláč třešnový,
tresnove koláče,
třešňovi kolac,
celozrnný třešňový koláč,
višňový koláč s tvarohem,
tresnovy,
recept třešňový koláč,
tmavy tresnovy dort,
třešňová šťáva recept,
třešňové koláč,
třešnova buchta,
mimibazar dorty,
tresnova buchta s tvarohem bez mleka
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
kakao holandské,
mléko,
vejce,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
tvaroh,
třešně,
solamyl,
třešně,
cukr,
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
kakao,
tuk
Komentáře (26)
Jen jsem se chtěla zeptat, co používáte za máslo do těsta a drobenky, jestli klasické a nebo jestli může být Hera/Stela.
Děkuji