Pohankový chléb
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové mouky potřeba trpělivosti kvůli dlouhému kynutí, odmění se vám vynikající chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 530 kJ / 2 278 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 59,73 g | 
| Tuky | 35,15 g | 
| Vláknina | 39,38 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,43 g | 
| Sůl | 16,05 g | 
| Sacharidy | 410,93 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pohankový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgy1
Moje poznámka
					
				
Pohankový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgy1
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pohankový chléb, 
						
						
							pohankový chléb, 
						
						
							pohankový chléb recept, 
						
						
							pohankovy chleba, 
						
						
							recept na pohankový chleba, 
						
						
							recept na pohankový chléb, 
						
						
							pohankovy chleba recept, 
						
						
							pohankový domácí chleba, 
						
						
							pohankovy chleba z psyllium recepty.cz, 
						
						
							domácí pohankovy chleb, 
						
						
							bezlepkový pohankový chleba recept, 
						
						
							recept na chleba, 
						
						
							recept na pohankovy chle, 
						
						
							nekynutý chléb pohankový, 
						
						
							recept pohankový chléb, 
						
						
							pohankový chléb kváskový recept, 
						
						
							pohankový domácí chléb, 
						
						
							bezlepkový pohankový chléb recept, 
						
						
							domácí pohankový chleba, 
						
						
							chleba z pohankové mouky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka pohanková, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							psylia, 
						
						
							slunečnice loupaná, 
						
						
							semínka dýňová, 
						
						
							semínka sezamová, 
						
						
							voda
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (70)
Urobila som 2 chleby, presne s rovnakým množstvom všetkých surovín, iba jeden bol z ražnej múky a druhý z pšeničnej celozrnnej múky. Výsledok síce jediteľný, ale nebolo to ono. Chlieb z ražnej múky bol "vlhký" a trocha ťažký. Z celozrnnej múky to bolo dobré, ale nie tak, ako z pohánkovej. Takže zostávam pri pohánkovom chlebe a z ražnej a ostatých múk budem robiť klasickým postupom.
Inak, ja si múky - pohánkovú, ražnú. celozrnnú pšeničnú, grahamovú pšeničnú a makovú, potom pohánku, kuskus, pšeno, sóju objednávam priamo z mlyna v 5 kg balení v plátených vreckách, už roky. Som s nimi veľmi spokojná. Objednám a kuriér mi to donesie až pred dvere.
Pšenovú múku som ešte nemala, ale pri najbližšej objednávke si ju kúpim.
www.mlyn-zrno.sk/
Inak ešte doplním, že tieto prirodzene bezlepkové chlebíky by chceli nejakú osvetu. Nie som síce celiatik, ale už som párkrát piekol z bezlepkovej zmesi z obchodu, ktorá bola plná škrobu a chuť mala takmer nijakú - tento pohánkový je úplne iná kategória
Žil som 2 roky v Moldavsku a tam pohánka suverénne vyhráva aj nad ryžou v reštauráciách, čo je u nás nepredstaviteľné. A podobne je to s inými surovinami - fermentovaná zelenina, klíčky, kefír, čierna reďkovka a pod. na ktoré oni po svojich starých mamách nezabudli. Len my tu globalizovaní sme na ne zabudli a teraz ich znova ťažko objavujeme
Inak som veľmi rada, že ste s chlebom spokojný.