Špagety à la carbonara
Prostý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara to pravé! Kdo hledá recept na pravé carbonara, měl by se poohlédnout jinde.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 230 kJ / 3 162 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 90,97 g | 
| Tuky | 155,91 g | 
| Vláknina | 24,46 g | 
| Cholesterol | 605 mg | 
| Sodík | 2,30 g | 
| Sůl | 5,77 g | 
| Sacharidy | 337,27 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Špagety à la carbonara
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2kE
Moje poznámka
					
				
Špagety à la carbonara
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2kE
Nejnovější recepty
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 19 minutami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 20 minutami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 36 minutami
	
			
	
	
Tiramisu od Itala
Chasti před 42 minutami
	
			
	
	
Krupicová kaše
Lida.Rose před 1 hodinou
	
			
	
Romadurová pomazánka
kulaslf před 2 hodinami
	
			
	
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 2 hodinami
	
			
	
Indická čočka s batáty
micurka před 5 hodinami
	
			
	
Celozrnné housky
Manik před 5 hodinami
	
			
	
Margot koláč s jablky
jestedka před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							špagety carbonara, 
						
						
							špagety carbonara se smetanou, 
						
						
							špagety carbonara recept, 
						
						
							špagety carbonare, 
						
						
							carbonara, 
						
						
							recept na spagety carbonara, 
						
						
							špagety, 
						
						
							carbonara recept, 
						
						
							těstoviny carbonara se smetanou, 
						
						
							recept špagety carbonara, 
						
						
							spagety karbonare, 
						
						
							carbonara špagety, 
						
						
							špageti carbonara, 
						
						
							recepty spagety carbonara, 
						
						
							pravé špagety carbonara, 
						
						
							spagety carbonara recepty, 
						
						
							zapečené špagety od babici kuchaře, 
						
						
							italské špagety carbonara, 
						
						
							carbonara se smetanou, 
						
						
							carbonare špagety se smetanou
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny špagety, 
						
						
							slanina, 
						
						
							máslo, 
						
						
							česnek, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sýr parmazán strouhaný, 
						
						
							sůl, 
						
						
							bazalka čerstvá
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (72)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Smetana tam NEPATŘÍ! A slanina taky ne. Ale nad tou se dá přivřít oko.
Začal jsem psát komentář ve stejném duchu jako vy
No, pak jsem si řek´, že ŠKODA SLOV
Když jsem si toto jídlo dal v Itálii, nikdy nebylo úplně stejné. Nikdy jsem ale necítil česnek a bazalku. A také - alespoň mně se to nestalo - že by špagety a vaječná omáčka byly smíchané předem. Na talíř naservírovali horké špagety a na ně nalili onu vaječnou omáčku nebo jen prošlehané vejce; na horkých (opravdu horkých) špagetách vejce nádherně "došly". A navrch slaninku a sýr (parmazán, pecorino). Toť vše; tak jsem poznal toto jídlo v Itálii.
A ještě na jednu věc je třeba dávat pozor: Italské těstoviny se vyrábí ze semoliny (tvrdé pšenice), špagety vyrobené z měkké pšenice (u nás velmi časté) se rozvařují a lepí. To dovede kvalitu jídla snížit.
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4525
No, furt se tu oháníte tolerantností, tak se jí zkuste držet...
bofinka:
Asi je to podle regionu...
***
https://www.labuznik.cz/clanky/uhlirina/
Tak si to přeberte...