Dýňová polévka s muškátovým oříškem
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 314 kJ / 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,12 g |
Tuky | 9,69 g |
Vláknina | 44,80 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 113,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s muškátovým oříškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXVA
Moje poznámka
Dýňová polévka s muškátovým oříškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXVA
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 10 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 17 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 5 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 6 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 7 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 8 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 9 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 12 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 12 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 12 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 12 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
voda,
mléko,
mouka hladká,
ořech muškátový,
klíčky,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (11)
Staří Římané křtili víno vodou a taky s tím neměli problém, že
Nastavování moukou je obvyklé, ale proč to dělat tady?
Běžně se uvařená dýně hokaido rozmixuje a posléze se podle zvyklostí doředí vodou. Stačí tedy přidat méně vody...
No a sypat mouku do horké polévky je taky OT
Hokaido nevážím a polévku nezahušťuji.
Stačí "tyčák"
No a vy to děláte jak?