Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 718 kJ / 1 845 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,50 g |
| Tuky | 139,71 g |
| Vláknina | 5,10 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 1,59 g |
| Sůl | 3,69 g |
| Sacharidy | 20,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z očištěného masa (kýta, pečeně) vytvoříme plát a rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme lehce hořčicí a poklademe plátky slaniny. Na slaninu navrstvíme steakovým kořením ochucené mleté maso. K jedné straně položíme do řady vejce s odříznutými špičkami bílků, pevně stočíme a roládu převážeme kuchyňským provázkem.
Krok 2: V hluboké pánvičce nebo pekáčku osmažíme na sádle oloupanou a nasekanou cibuli dozlatova. Připravenou rolku na cibuli opečeme, podlijeme horkým vývarem nebo vodou s bujónem (nejlépe hovězím) a přivedeme k varu. Za občasného podlévání a přelévání šťávou dusíme doměkka. (Můžeme také přendat v pekáčku do trouby a dusit v troubě).
Krok 3: Měkké maso vyndáme stranou, šťávu zaprášíme moukou nebo zahustíme tmavou jíškou, dochutíme
a povaříme do potřebné hustoty. Chceme-li omáčku jemnou, propasírujeme ji přes sítko. Odstraníme provázek a rolku nakrájíme, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme zpravidla s knedlíkem, noky nebo zvolíme jinou přílohu dle chuti.
a povaříme do potřebné hustoty. Chceme-li omáčku jemnou, propasírujeme ji přes sítko. Odstraníme provázek a rolku nakrájíme, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme zpravidla s knedlíkem, noky nebo zvolíme jinou přílohu dle chuti.
Zveřejněno 14. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štěpánská vepřová rolka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQo2
Moje poznámka
Štěpánská vepřová rolka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQo2
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 5 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 7 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 8 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolicová polévka
KetyHu před 11 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
drugdova92 před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
zonoro před 1 hodinou
Zeleninová polévka s tortellini
Kajkajak před 1 hodinou
Zapékané těstoviny s tvarohem
Tynaja před 2 hodinami
Výborné jednoduché muffiny
Janina33 před 2 hodinami
Pomazánka Palivec
ricci před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 4 hodinami
Šlehačková buchta
hliboka před 4 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
slanina,
sádlo,
cibule,
hořčice,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
koření,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (7)