Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 625 kJ / 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,83 g |
Tuky | 17,14 g |
Vláknina | 8,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,86 g |
Sůl | 6,78 g |
Sacharidy | 110,26 g |
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev a bambus na nudličky velikosti zápalky, papriky na proužky asi 1 cm široké. Krok 3: Do rozpálené wok nebo jiné hluboké pánve dáme polovinu oleje a restujeme připravené maso dorůžova ze všech stran. Pokud je potřeba, podlijeme 1 lžící vody, abychom uvolnili výpek ode dna, ale nedáme víc vody, nechceme maso dusit. Krok 4: Opečené maso dáme stranou, přidáme olej a restujeme zeleninu, aby byla na skus. Zalijeme připravenou směsí na omáčku a povaříme 2 min. Zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaným v trošce vody. Dochutíme chilli, solí nebo sójovou omáčkou.
Podáváme v misce na jasmínové rýži s lístky koriandru.
Zveřejněno 30. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladkokyselé kuřecí kousky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOAB
Moje poznámka
Sladkokyselé kuřecí kousky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOAB
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
sojová omáčka světlá,
škrob kukuřičný,
olej,
cibule,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá bílá,
ananas,
olej chili,
ocet jablečný,
cukr,
kečup sladký,
omáčka sojová,
česnek,
zázvor,
škrob,
voda,
koriandr čerstvý
Komentáře (11)
Když je z čeho,tak si ji každým rokem děláme do větších sklenek.Nakládaný bambus je také v obchodě pořád a to je potom bašta
Rcp vypadá jako jako jídlo od vietnamců, jen si místo kuřecího dávám rybu (asi v tempuře).