Sladkokyselé kuřecí

amarcha Kuchařka: amarcha

Doba přípravy: 45 min 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

cca 500 g kuřecích prsou
1 KL soli
1 KL česneku granulovaného
špetka pepře
60 ml studené vody
Těstíčko:
1 KL soli
1 KL česneku
pepř špetka
1 vejce
250 ml vody studené
1 KL kypřícího prášku
31 g škrobu (jedno jestli kukuřičný nebo bramborový)
3 KL oleje
157 g hl. mouky
Omáčka:
300 ml pomerančového džusu
šťáva z jednoho citronu
2 plátky zázvoru čerstvého
50 ml vinného octa (já dávala mangový ocet dovezený z Portugalska)
cca 250-300 ml kečupu
asi 200 ml vody
400 g cukru
škrob s troškou vody
Dochucení omáčky je hodně individuální - v průběhu vaření ochutnávám a přidávám podle potřeby buď kyselou nebo sladkou chuť.
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, okořeníme a přidáme suroviny dle receptu. Dáme do chladničky aspoň na 30 min.

  2. Ze surovin na těstíčko vymícháme metličkou krásné hladké těsto a necháme je chvíli odležet na lince.

  3. Suroviny na omáčku přivedeme k varu, cukr sypeme až jako poslední. Zázvor vylovím ven před zahuštěním. Podle potřeby dochucuji - přidávám buď cukr, citron nebo ocet, chce to najít ideální poměr, jaký vám chuťově vyhovuje. Až mi chutě pasují, tak rozmíchám cca 2 PL škrobu v trošce vody a naliji do omáčky, aby zhoustla. Odstavím a nechám trošku zchladnout.

  4. Maso nasypu do těstíčka a po cca 5 minutách ležení v něm smažím v rozpáleném oleji cca 180-190 stupňů lehce dozlatova.

  5. Osmažené nugetky proliji omáčkou a promíchám. Jako příloha je vhodná rýže, ale zrovna jsem neměla, tak jsem zvolila pečené brambory v troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sladkokyselé kuřecí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo