Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 30 minut a 1 hodinu uležení 3 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

5 stroužků česneku
5 lžice oleje
špetka soli
1 vejce
2 polévkové lžíce octu
2 cibule
1 lžička zázvoru
1 polévková lžíce škrobu
1 polévková lžíce škrobu
1 lžička glutasolu
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce hladké mouky
2 dcl masového vývaru
2 lžíce sójové omáčky
olej na smažení
2 balíčky rýže ve varných sáčcích
500 g vepřového masa libového
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Pokrájené promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, vajíčkem a špetkou soli. Necháme uležet asi hodinu a zatím si připravíme omáčku a dáme uvařit rýži.

  2. Rýži vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, řídíme se návodem na obalu. Příprava rýže ve varných sáčcích je nejsnadnější. Můžeme ale zvolit i jiný, kvalitnější druh rýže.

  3. Připravíme si omáčku. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky. Obojí osmahneme téměř dozlatova na rozehřátém oleji. Zalijeme masovým vývarem, přidáme cukr, ocet, zázvor, glutasol a sójovou omáčku.

  4. Škrob rozmícháme asi se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přiléváme do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, stále mícháme a vaříme 5 minut, než sladkokyselá omáčka zhoustne a zesklovatí.

  5. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme naložené kousky vepřového masa. Maso je obalené v těstíčku a aby se neslepovalo a upeklo ze všech stran, tak během smažení jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou. Maso usmažíme dorůžova.

  6. Uvařenou rýži rozdělíme na talíře, posypeme usmaženými vepřovými kousky a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Můžeme ozdobit zelenou cibulovou natí.

Poznámka

Tento recept nevím kdo vymyslel , neboť jsem ho dostal mailem, ale vymyslel ho dobře :-)))))))))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce

  • Klariska Klariska

    Glutasol nebrat. Konzervanty, stabilizátory a zvýrazňovače chuti jsou v každé druhé kořenící směsi a sojové (či jiné) omáčce. Přece si tu nezdravou chemii nebudeme do jídla ještě dobrovolně přidávat. Jinak pěkný recept za bod :yes::-K.

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Anno, vůbec ne , taky ji nepoužívám, já dal vegetu :-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sladkokyselé omáčky jsou moc dobré:-palespoň nám chutnají:-p+3:yes:Jen takový dotaz-bude mít vliv na chuti,když nepřidám lžičku glutasolu,který nemám:-?Množství se mi zdá celkem zanedbatelné:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mám moc ráda sladkokyselou čínu a omáčky. Ještě bych k tomu přidala nějakou zeleninu;-),ale to už by možná chutnalo zase trochu jinak. Ale mně jo:-p:-)). Pěkný recept:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso ve sladkokyselé omáčce kuře ve sladkokyselé omáčce omáčky z vepřového k rýži sladkokyselá omáčka vepřové maso v sladkokyselé omáčce vepřové kousky s omáčkou maso ve sladkokysele omacce vepřové kousky veprove kousky v testicku sladkokyselá omáčka k masu sladkokyselé vepřové maso kuře ve sladkokyselé omáčce recept vepřové kousky v omáčce omačka k rýži z vepřoveho veprove maso na kousky vepřové kousky recepty co uvarit z kousku veproveho masa sladkokysele maso kuře v sladkokyselé omáčce veprove se sladkokyselou omackou

Zapomněl/a jsem heslo