Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 039 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,55 g |
Tuky | 26,59 g |
Vláknina | 11,14 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 3,24 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 35,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso (my raději stehenní) nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, přidáme 1 lžičku oleje, škrob a světlou sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme stranou. Do jiné misky dáme vše na omáčku a připravíme zeleninu.
Krok 2: Zázvor, česnek a bílou část cibulky nasekáme najemno. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké proužky, papriku na širší proužky a pórek na kolečka. Brokolici rozebereme na malé růžičky, kukuřičky opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a překrájíme na poloviny nebo čtvrtky (podle velikosti).
Krok 3: Do rozehřáté wok nebo jiné hluboké pánve dáme olej, maso opečeme ze všech stran dozlatova a vyndáme stranou. Do pánve přidáme druhou lžíci oleje a zpěníme cibulku, zázvor a česnek. Přidáme zeleninu, promícháme po cca 2 minutách restování vrátíme maso a zalijeme omáčkou.
Krok 4: Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříme. Podáváme v misce s rýží,
posypané nasekanou zelenou natí cibulky.
posypané nasekanou zelenou natí cibulky.
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hunanské kuřecí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Pv3
Moje poznámka
Hunanské kuřecí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Pv3
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 44 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 35 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 1 hodinou
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 9 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
olej arašídový,
škrob kukuřičný,
omáčka sojová,
olej,
omáčka sojová,
ústřicová omáčka,
ocet rýžový,
omáčka sojová sladká,
sambal oelek,
vývar kuřecí,
škrob,
olej,
česnek,
zázvor čerstvý,
cibulka,
brokolice,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
pórek,
Komentáře (11)
Restované čínské nudle s hovězím masem a zeleninou rcp.1999, čínská kuchyně)
Nudle...... Maso........
Zelenina: např. papriky, čínské zelí, celerová nať, koriandrová nať, pórek, cuketa, kukuřičky, fazolové klíčky, bílé hráškové výhonky aj. Nikdo není neomylný, Vysvětlení proč nakládané jsem už psala.
1. A zmiňuji snad někde, že jste to napsala vy
2. Čína je sice veliká, jak stojí psáno níže
Nerad se mýlím..., ale zkuste mě vyvést z omylu
krásný zbytek dne
No, ale můžete taky citovat: "Zeleninu můžete také vyměnit za oblíbenou nebo cokoli, co máte po ruce"
No, mě tam trošičku zaskočily ty kukuřičky...
...leč i v Číně mají patrně nějakého pana Babicu, neb jsem se dočetl:
"Zeleninu můžete také vyměnit za oblíbenou nebo cokoli, co máte po ruce"
en.wikipedia.org/wiki/Hunan