Suroviny
Porce: 8 vloček po 45 g
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 240 kJ / 1 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,91 g |
Tuky | 31,30 g |
Vláknina | 8,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 5,33 g |
Sacharidy | 151,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny ( tekuté, pak tuhé ) a použijeme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů ( asi po 45 g ) - 8 vloček.
Krok 3: Každý dílek rozdělíme na tři kusy, z každého vyválíme delší tenký váleček a jeho konce zatočíme. Tahle esíčka položíme na plech, vždy tři k sobě, křížem a střed vzniklé vločky promáčkneme prstem, aby byl nižší a vrstvy se spojily - podle fotek.
Krok 4: Vločky necháme nakynout, potřeme polevou, posypeme semínky nebo hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby 200 °C a upečeme do růžova - křupava.
Zveřejněno 3. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové vločky (slané preclíky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pz81
Moje poznámka
Sněhové vločky (slané preclíky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pz81
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 50 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 51 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 54 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 55 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 56 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 2 hodinami
Tématické fráze:
preclíky recept,
preclíky,
sněhová vločka,
slané preclíky,
sněhové vločky,
preclík,
vločky,
recept na preclíky,
recept na slané preclíky,
slané preclíky recept,
sněhové pečivo slané,
domácí preclíky,
vločka,
preclíky v čokoládě,
sněhové slané pečivo,
slané pečivo z vloček,
slané vločky,
sněhová poleva,
slané preclíky v čokoládě,
recept preclíky
Suroviny:
voda,
olej,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
mák,
voda,
sůl,
solamyl
Komentáře (30)
Vyzkoušejte
(Irisko, myslíš, že bych nezvládla upéct kynutý trakař?
Jestli je budeš zkoušet, potři si třeba pár vloček na zkoušku i vejcem a uvidíš rozdíl....
Leskne se to nebo to drší krucánky v požadovaném tvaru?Ď
A já to zase musím vyzkoušet