Bezpracný perník
Perník - osvědčená klasika mnoha tváří. Receptů na něj naleznete stovky, ale jedno mají společné - voňavé pikantní koření, bez kterého by perník nebyl perníkem. Tento recept je téměř bezpracný a můžete ho dětem upéct, i když vám doma zrovna schází vejce.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 878 kJ / 4 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,53 g |
Tuky | 138,50 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 191 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 624,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Mouku smícháme s kakaem a kypřicím práškem do perníku. Přisypeme cukr, přilijeme olej a mléko a ušleháme řidší těsto.
Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut.
Krok 4: Čokoládu nalámeme do misky, přidáme máslo a necháme rozpustit ve vodní lázni. Rozmícháme dohladka, aby se obě ingredience krásně propojily.
Krok 5: Polevu nalijeme na upečený perník a necháme zatuhnout.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezpracný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Xr8
Moje poznámka
Bezpracný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Xr8
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 1 hodinou
Pikantní medová žebra
jirkastu před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
Theodora před 1 hodinou
Maková náplň
mismi před 2 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 3 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 4 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 4 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 5 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 6 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 7 hodinami
Tématické fráze:
perník,
perník recept,
perník v remosce,
křehký perník,
perník do remosky,
recepty na perník,
perník z remosky,
recepty pernik,
perník recepty,
recept na perník,
recept perník,
perník bez oleje,
perník z másla,
pernik peceny v remosce,
vařený perník,
vaření perník,
pernik z tvarohu,
luxusni pernik,
perník remoska,
perník tvaroh
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
prášek do perníku,
kakao,
olej,
mléko,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (54)
Ani to, že máte v podstatě pravdu vás neopravňuje k tomu vyjadřovat se neurvale
No, poskytnu vám knížecí radu: zkuste péci při střední teplotě...
Dobrý.