Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,49 g |
Tuky | 42,55 g |
Vláknina | 3,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,99 g |
Postup přípravy
Na mírném ohni restujemu do rozvonění cca 2 minuty. Krok 2: Květák očistíme, zbavíme košťálu, rozebereme na růžičky a přidáme do hrnce. Zalijeme vroucím vývarem. Krok 3: Přidáme oloupané, pokrájené rajče. Vaříme asi 20 minut do změknutí květáku. Krok 4: V tom čase opražíme na trošce oleje mandlové lupínky do zlatova. Krok 5: Uvařený květák rozmačkáme lehce šťouchadlem na brambory (tím starým modelem). Kdo chce, rozmixuje.
Dosolíme, dochutíme. Krok 6: Polévku podáváme horkou, zdobenou plátkami opražených mandlí, vyladěnou další harissou a hrubě drceným pepřem.
Zveřejněno 20. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocká květáková polévka s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R22z
Moje poznámka
Marocká květáková polévka s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R22z
Nejnovější recepty
Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 3 hodinami
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 18 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z kynutých buchet
Beruna před 2 hodinami
Zdravá grepová buchta
Rozzitta10 před 2 hodinami
Vepřové nudličky s pak choi
margotka53 před 2 hodinami
Mrkvová polévka s celestýnskými nudlemi
Lucie1001 před 4 hodinami
Mrkvový salát s jablky
Yvajs před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Fitulka před 7 hodinami
Valašská kyselice
Fitulka před 7 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 8 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 8 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 16 hodinami
Suroviny:
květák,
vývar kuřecí,
rajče,
římský kmín mletý,
pepř mletý,
skořice mletá,
koriandr sušený,
olej,
pasta chilli
Komentáře (4)
Ostrá africká směs koření na přípravu masa, grilování, minutek a omáček. Tradiční pastu můžeme připravit rozmixováním malé cibule s česnekem, 1 lžíce oleje a smícháním s kořením na hustou pastu.
Tato pálivá směs se nejčastěji používá v marocké, alžírské a tuniské kuchyni. Podává se jako omáčka, do které se namáčejí kousky grilovaného a pečeného masa, přidává se do polévek a dušených jídel, nebo se přidává do omáčky ke kuskusu. Harissa se někdy přidává do drcených rajčat a používá se jako dip ke kebabu.