Sirup z čerstvého bezu
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj pak vytvoříme osvěžující nápoje, skvěle se ale hodí i při přípravě dezertů, jako je třeba bezová panna cotta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 51 873 kJ / 12 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 3,60 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 074,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout.
Krok 2: Do nádoby přidáme bezové květy, citrony nakrájené na plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát.
Krok 3: Získanou tekutinu přelejeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.
Zveřejněno 27. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Moje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 13 minutami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 17 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 41 minutami
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 2 hodinami
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 4 hodinami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 6 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 11 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 19 hodinami
Suroviny:
cukr,
citron,
ocet ovocný,
voda
Komentáře (6)
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7