Pudink s příchutí černého bezu
Oblíbený vařený pudink můžeme ozvláštnit novou příchutí. Na vrcholu jara, kdy kvete černý bez, stačí posbírat pár květů, které povaříme v mléce. V něm pak uvaříme klasicky pudink a máme hotovo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 557 kJ / 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,16 g |
| Tuky | 7,62 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 202 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudink s příchutí černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwoY
Moje poznámka
Pudink s příchutí černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwoY
Nejnovější recepty
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 7 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 10 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 20 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno 3. 12. 2025 16:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 14 minutami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 21 minutami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 26 minutami
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 1 hodinou
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 2 hodinami
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Soropa před 4 hodinami
Polévka s krupicí a vejcem
JiZa5 před 6 hodinami
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 7 hodinami
Suroviny:
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
květy černého bezu,
máslo
Komentáře (10)
Snažím se vařit ze sezonních surovin, tak už výluh necpu do mrazáku
Předefčírem jsem si pochutnal po prvé, dnes navařeno ze dvou pudinků
Nad polovinou porcí jsem zlomil citronovou kůru
Jj, to by mohlo být ono
Použil jsem jakýsi levný, neznačkový pudink který používám na pečení...
...akorát mě překvapilo, že ve složení je uvedený kukuřičný a ne násobně levnější bramborový škrob...
Zajímavé...
Možná tuto specifickou vůni vnímáme rozdílně...
Opravdu jsem mléko aromatizoval pouze třemi květy a povařil krátce (odhadem pouze 3 minuty) a přišlo nám to tak akorát
No, je to zajímavé, že
Děkuji za fotečku
Varila som asi 7-8 min, možno som mala dlhšie. Jemnučkú príchuť bolo cítiť, ale veľmi málo. Po varení v mlieku bolo cítiť aj chuť aj vôňu, ale po pridaní pudingu sa to zjemnilo. Ak by som robila druhý raz, pridám viac kvetu a dlhšie možno povarila. V každom prípade je to zmena.
Někde začíná kvést, někde je v plném květu, někde odkvétá...
No, nejvyšší čas odzkoušet, že