Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 287 kJ / 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,23 g |
| Tuky | 17,36 g |
| Vláknina | 9,02 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 25,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem dáme vařit krůtí krky spolu s kořením v čajítku na silný tažený vývar. Přivedeme k varu, mírně osolíme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme dokud maso nejde lehce vidličkou od kosti. Maso vidličkou natrháme .
Krok 2: Před koncem vaření ve větší silnostěnné pánvi nasucho opečeme řeznou stranou dolů půl oloupané cibule, půlky očištěných rajčat až dotmava cca 3-4 minuty, nakonec do odstavené pánve přidáme naplocho rozpůlený oloupaný česnek.
Krok 3: Vše necháme mírně vychladnout a rozmixujeme s chipotle vločkami a poté na lžíci olivového oleje restujeme cca 5 minut. Přilijeme vývar a vaříme cca 10 minut. Podle chuti dosolíme a opepříme. Zatím nakrájíme tortilly na proužky asi 0,5 cm široké a osmažíme je na oleji dozlatova, vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Krok 4: Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, lžící dužinu vyndáme ze slupky, nakrájíme na plátky a pokapeme limetkou.
Krok 5: Do misek dáme trhané maso, zalijeme vývarem, přidáme osmažené proužky tortill. Plátky avokáda vložíme před podáváním do polévky a přidáme lístky koriandru. Zvlášť podáváme klínky limetky a papričku nakrájenou na kolečka.
Zveřejněno 17. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O8Q
Moje poznámka
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O8Q
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 20 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 26 minutami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
Suroviny:
vývar masový,
krky krůtí,
pepř,
koření nové koření,
cibule,
rajče,
česnek,
olej olivový,
chipotle,
sůl,
pepř mletý,
avokádo,
koriandr čerstvý,
tortilla kukuřičná,
olej
Komentáře (8)
Kromě toho, Maruško, že jsem se jich fakt najedla, nikde, nikdy nedávají tu cibuli, rajčata opečené. A nesypou koriandrem! Pálivá také není, tu si dělám tak doma.
Jinak užasný recept, jsem zvědavá, jestli ji někdo tady uvaří