Rybízový kynutý koláč
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto receptem se Vám určitě podaří.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35 x 25 cm nebo kulatá koláčová forma o průměru 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 685 kJ / 1 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 31,03 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 822 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 233,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Posypeme částí cukru a mísu přikryjeme, třeba utěrkou. Droždí asi po 10 minutách zvětší objem a na povrchu utvoří hustou pěnu.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny. Mléko přiléváme po částech, podle potřeby a vypracujeme středně tuhé hladké těsto. Můžeme ručně vařečkou, ale třeba robot tuhle práci zvládne rychleji. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout do dvojnásobného objemu, klidně i hodinu.
Krok 3: Suroviny na drobenku společně promícháme a prsty promneme.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Vykynuté těsto roztlačíme rukama do sádlem vymazaného plechu nebo kulaté koláčové formy a posypeme očištěnými kuličkami rybízu a nakonec posypeme drobenkou.
Krok 6: Pečeme v předem nahřáté troubě 20–30 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAG2
Moje poznámka
Rybízový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAG2
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 12 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
kůra citronová,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
žloutek,
olej,
mléko,
drobenka,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
sádlo,
rybíz
Komentáře (7)