Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka z cukety

V létě, v období bujného růstu zeleniny, je tato zapečená dobrota ze strouhaných cuket, vajec, salámu a sýra velmi oblíbeným obědem nebo večeří. Stačí jen vše připravit, naplněný pekáč strčit do trouby a za chvíli se domem line úžasná vůně.

Hodnocení receptu je 4,7 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

hrnek = 250 ml, pekáček 30 × 20 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 913 kJ /
3 564 kcal
Bílkoviny170,35 g
Tuky222,20 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 4,22 g
Sůl10,05 g
Sacharidy215,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Sýr a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a společně se salámem, nakrájeným na drobné kostičky, vložíme do misky (můžeme nasekat v robotu). Krok 3: Přidáme vejce, koření, olej, mouku a vše pečlivě promícháme. Pekáček vymažeme sádlem. Krok 4: Směs vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme na 180 °C asi 45 minut. Krok 5: Můžeme podávat s bramborami nebo s chlebem.

TIP: Cukety v naší kuchyni - tipy na zpracování

Zveřejněno 4. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZ6J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZ6J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

<3 výborný! Přidala jsem ještě lehce parmezánu a ovesných vloček (měla jsem i více cukety, letos už sklízíme :-D) . Dokonce jsem servírovala se zakysanou smetanou a čerstvými rajčaty, to byla fakt lahoda!

Trošku jsem upravila do vegetariánské verze a nemá chybu <3:yes::yes::yes::yes:

Vypadá to docela dobře a tak jsem zkusila. Mě i dceři to chutnalo, ale u přítele jsem moc nepochodila..prý je to suché a měl by k tomu být sosík.. :D

Ilona Bahrová 6. 9. 2017 18:48
Ta cuketa se tam taky strouhá nahrubo?

Ilona Bahrová: většinou to nasekám v robotu nahrubo, strouhat se mi to nechce:-)

Děvčata já pláču ;-(, letos mi nevyšly cukety :-//, tak nemám zdroj, táááák bych si dala cokoliv z nich a to zelíčko obzvlášť a k tomu chlupáče z cuket :yes:
Všem dobrou chuť :-)

Jitule-cibule: Nebreč, však v obchodě nejsou tak drahé, tak si jich pár kup a třeba ti někdo věnuje přebytky jako mně.:-)

a ještě dodávám fotečku..:-) ostatním doporučuji:-)

Nádivku jsem dělala včera na véču a moc nám chutnala - manžel si i přidával. Já ji dnes dojedla k obědu - mňam:-) Posílám bodík.:yes:

zitr budu zkouset uz jsem nevedela co s cuketou diky za receptik:yes::yes::yes::-)

ja tam zadnou mouku nedavam,tohle ctu po prvni:-O

jakou mouku??:-O

cuketová nádivka podvacáté :-/

Pro rebeku, tu cuketu určitě nastrouhat nahrubo;-)

No, fakt to vypadá dobře na talíři, takové kostičky:-). Z té cukety jde fakt tolik věcí:-):yes:

Tématické fráze:
nádivka z cukety, cuketová nádivka se sýrem, cuketová nádivka, cuketa nádivka, nadivka s cukety, recepty nádivka z cukety, nádivka z cukety a sýrů, nádivka z cukety recept, cuketa recepty, cuketova nadivka bez mouky, nejlepší cuketová nádivka, nádivka s cuketou, recepty z cukety, česko na talíři cuketová nádivka, recept na nádivku z cukety, cuketa recepty nadivka, nádivka cuketa, cuketová nádivka se sýrem a salámem, recept nadivka z cukety, cuketová nádivka se salámem

Suroviny:
cuketa, salám, sýr tvrdý, vejce, olej, mouka, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, petrželka zelená, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu