Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 241 kJ / 1 492 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,31 g |
Tuky | 13,56 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 282,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem.
Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku. Propracujeme na hladké těsto.
Krok 3: Na pomoučeném vále uděláme váleček a rozdělíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na tenkou placku a opečeme na sucho.
Krok 4: Pak je potřeme z obou stran rozpuštěným sádlem a z jedné strany potřeme povidly, svineme a posypeme mákem smíchaným s cukrem.
Zveřejněno 23. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPlWg
Moje poznámka
Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPlWg
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 1 hodinou
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 30 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
sádlo,
povidla švestková,
cukr,
mák mletý
Komentáře (8)