Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné zapečené brambory

Vrstvy měkkých brambor, voňavého uzeného masa a lehce kyselého zelí vytvářejí dokonale vyváženou kombinaci chutí. Zapečené se smetanou do zlatova jsou ideálním pokrmem pro chladné dny – poctivé, domácí a s láskou připravené.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LenaT LenaT

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby namáčení brambor v mléce

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby namáčení brambor v mléce)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a uvaříme do poloměkka. Krok 2: Brambory scedíme, necháme v hrnci a zalijeme mlékem tak, aby byly v mléce ponořené. Necháme louhovat alespoň půl hodiny až hodinu. Krok 3: Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme nakrájené uzené maso, na proužky pokrájenou slaninu a chvilku restujeme. Krok 4: Včas zapneme troubu na 180 °C. Krok 5: Vymažeme pekáč máslem a začneme do něj skládat brambory, které vytahujeme z mléka, nenecháváme je nijak odkapat. Krok 6: Na vrstvu brambor rozložíme uzené maso se slaninou a na to zelí. Poklademe další vrstvou brambor, zalijeme 3 lžícemi mléka, posypeme kořením a dáme do vyhřáté trouby. Krok 7: Zapékáme na 180 °C asi 20 minut. Jde už jen o propojení chutí.

TIP: Zapečené brambory - výběr receptů

Zveřejněno 23. 7. 2010

Poznámka autorky LenaT

Kyselého zelí jsem dávala opravdu málo, kupujeme kvalitní a neproplachujeme (další zvláštní rodinný zvyk), takže ze zbytku byla pikantní zelňačka:)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jemné zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Goq

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jemné zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Goq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

veľmi dobré, tie zemiaky sú po namáčaní v mlieku chuťovo jemnejšie...:yes: Použila som údené rebierka, mäsko pooberala a mňamka bola hotová raz - dva ;-):-D + 7

Zapecene brambory muzu, kazdy novy napad vitam. Posilam 4. bodik a ukladam. :yes::-K

Bramborové recepty se mi moc líbí. Nejen masem živ je člověk, že jo..;-):yes::yes:

Lenko:yes:líbí se mi to velice;-)
Dávám ti boďa za nápad+1:yes:uložím a určitě vyzkouším:-!:-))

Lenko, to vypadá velmi jedle, zajímavá úprava...:-p:yes:

Paráda :-K. Lenko, díky za skvělý recept s podrobným popisem, to se mi líbí. Ukládám a moc se těším na realizaci...:-p;-)

Tématické fráze:
zapečené brambory, úprava brambor, zapečené brambory s mlékem, zapečenébrambory, zapečené brambory recepty, zapecena jidla, zapečené brambory bez mléka, úpravy brambor, zapečené brambory recept, zapečené branbory, zapékané brambory s mlékem, zapečená zelňačka, recepty zapečené brambory, brambory zapečene, úpravy brambory, brambory uprava, branbory zapecene, zapecene brambory v mlece, recepty - uprava brambor, nej recepty na zapečené brambory

Suroviny:
brambory, maso uzené, slanina, cibule, zelí kysané, koření, mléko, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu