Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 931 kJ / 1 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,27 g |
Tuky | 72,49 g |
Vláknina | 30,48 g |
Cholesterol | 194 mg |
Sodík | 4,17 g |
Sůl | 10,15 g |
Sacharidy | 45,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koule můžeme buď péct v troubě - v tom případě troubu zapneme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Nebo budeme koule smažit v pánvi a troubu nebudeme potřebovat.
Krok 2: Maso dáme do misky a přidáme všechny ostatní suroviny kromě sýru, který jen krájíme na kostičky (10 ks) a necháme stranou. V misce maso důkladně rukou prohněteme, aby se vše pěkně spojilo. Vzniklou hmotu rozdělíme na poloviny a odložíme do chladu zakryté fólií.
Krok 3: V hluboké pánvi nebo hrnci na oleji zesklovatíme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a krátce restujeme. Poté přidáme rajčata, pastu, bylinky dle chuti, špetku cukru, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a necháme probublávat cca 15 minut.
Krok 4: Můžeme nechat s kousky nebo rozmixovat do hladké konzistence, podle toho jak komu vyhovuje. Současně s vařením omáčky doděláme koule. Z každé poloviny hmoty uděláme mokrou rukou 5 dílů a do každého zabalíme kostičku sýru. Vytvoříme 10 pevných koulí, které usmažíme zvolna na oleji (nebo upečeme v předehřáté troubě) dozlatova.
Krok 5: Hotové koule odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk, vložíme je do omáčky a zlehka promícháme. Na talíři posypeme nasekanou natí petržele. Podáváme s různými těstovinami nebo s čerstvým chlebem (není to sladká rajská).
Zveřejněno 16. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nO5
Moje poznámka
Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nO5
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 2 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvové čatní
RadkaR před 1 hodinou
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 3 hodinami
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 3 hodinami
Domácí kečup
MarketaBod před 3 hodinami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 4 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 5 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 6 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
koření oregáno sušené,
sušená bazalka,
petrželka,
solamyl,
sýr gouda,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
rajče drcené,
pasta rajčatová,
cukr,
sůl,
koření oregáno sušené,
sušená bazalka,
pepř mletý
Komentáře (5)