Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,43 g |
Tuky | 27,19 g |
Vláknina | 28,14 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 65,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, dáme do misky a spaříme vroucí vodou.
Necháme na sítu okapat a osušíme papírovou utěrkou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme 2 lžíce oleje, zprudka játra po částech restujeme a vyndáme stranou.
Podle potřeby ještě přidáme trošičku oleje a orestujeme připravenou cibuli. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Krok 3: Vrátíme játra, necháme odpařit alkohol a podlijeme vývarem. Krok 4: Přidáme balzamiko, zakryjeme a necháme cca 5 minut podusit.
Chuť lze doladit špetkou cukru (nedávala jsem). Krok 5: Podáváme nejlépe s pečivem podle chuti, ale můžeme i s rýží nebo bramborovou kaší.
Necháme na sítu okapat a osušíme papírovou utěrkou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme 2 lžíce oleje, zprudka játra po částech restujeme a vyndáme stranou.
Podle potřeby ještě přidáme trošičku oleje a orestujeme připravenou cibuli. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Krok 3: Vrátíme játra, necháme odpařit alkohol a podlijeme vývarem. Krok 4: Přidáme balzamiko, zakryjeme a necháme cca 5 minut podusit.
Chuť lze doladit špetkou cukru (nedávala jsem). Krok 5: Podáváme nejlépe s pečivem podle chuti, ale můžeme i s rýží nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 10. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Benátská kuřecí játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O1Q
Moje poznámka
Benátská kuřecí játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O1Q
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 14 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 16 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 18 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z Hery
vaja1 před 1 hodinou
Sirup z lipového květu
lidkabr@email.cz před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 9 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 10 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 10 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 11 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 11 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 12 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 13 hodinami
Suroviny:
játra kuřecí,
cibule,
cibule červená,
olej olivový,
víno bílé,
vývar drůbeží,
balsamico,
cukr,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (5)