Domácí škvařené sádlo
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 75 228 kJ / 17 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 1 980,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,80 g |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo pokrájíme na menší kostky cca 1,5x1,5 cm a dáme do většího hrnce. Podlijeme cca 1 dl vody, promícháme a necháme dusit. Jednou za 20 minut promícháme.
Krok 2: Po cca 1 hodině už jsou kostky vyškvařené na polovinu. Po dalších 30-40 minutách přestává sádlo bublat (tím poznáme, že se blížíme ke konci škvaření) a do sádla přidáme 1 malou lžičku soli (sádlo se díky ní bude krásně mazat, i když bude hodně vychlazené).
Krok 3: Po dalších zhruba 20 minutách sádlo přestane bublat úplně, je čas sádlo slít a odebrat škvarky.
Krok 4: Sádlo rozlijeme do připravených sklenic a necháme ztuhnout.
Krok 5: Škvarky můžeme nechat bokem nebo přidat do sklenic se sádlem, každý jak má rád.
Zveřejněno 17. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
Moje poznámka
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 2 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 50 minutami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 1 hodinou
Ošatkový chléb
Pajkujka před 2 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 2 hodinami
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 2 hodinami
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 4 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 9 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 10 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
domaci sadlo,
jak vyškvařit vepřové sádlo,
jak vyškvařit domácí sádlo,
škvařené sádlo v troubě,
jak vyskvarit husi sadlo,
skvařené sádlo,
skvarene sadlo recept,
jak vyškvařit sádlo v troubě,
husí sadlo skvareni,
škvařené vepřové sádlo,
domaci sadlo recept,
sádlo škvařené v troubě,
škvaření husího sádla,
recept na škvařené sádlo,
recept na škvařené sádlo,
škvařené sádlo v pomalém hrnci,
škvaření vepřového sádla,
škvaření domácího sádla,
skvarene husi sadlo,
škvaření sádla
Suroviny:
sádlo vepřové,
sůl
Komentáře (7)
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.