Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 043 kJ / 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,33 g |
Tuky | 61,92 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Budeme-li používat sušené houby, předem je namočíme do teplé vody.
Krok 2: Očištěné maso nakrájíme na 6 větších kousků, osolíme je, opepříme a v hluboké pánvi opečeme na sádle ze všech stran. Přidáme bobkový list, zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli nasekanou nahrubo.
Krok 3: Promícháme a restujeme, až začne chytat barvu. Podlijeme vývarem a přidáme v čajítku koření. Přivedeme k varu a na snížené teplotě dusíme cca 30 minut. Přidáme čerstvé nebo rozmrazené houby, pokud sušené, tak i s vodou ve které byly namočené.
Krok 4: Dusíme do změknutí masa za občasného podlití vývarem.
Krok 5: Zatím upražíme na sádle jíšku ze stejného množství sádla i mouky (1:1). Poté omáčku zahustíme a provaříme.
Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší nebo přílohou podle chuti.
Zveřejněno 5. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na kořenové zelenině a houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwrE
Moje poznámka
Krkovička na kořenové zelenině a houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwrE
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
mrkev,
bulva celerová,
rozmarýn,
houby,
vývar hovězí,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (5)