Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 529 kJ / 2 039 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,12 g |
| Tuky | 70,66 g |
| Vláknina | 32,37 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 270,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí hodně šťávy, tak ji malinko vymačkáme. Krok 3: Jablka rozprostřeme ve stejné vrstvě na plech. Posypeme brusinkami, semínky, skořicí a cukrem. Krok 4: Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny a do ní po lžících vmícháme připravenou mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto nalijeme na jablka a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 6: Po vytažení z trouby na těsto položíme navlhčenou utěrku, pro snadnější manipulaci zakryjeme druhým plechem a rychle obrátíme. Krok 7: Z rolády stáhneme pečicí papír a pomocí utěrky opatrně zavineme. Krok 8: Roládu zabalíme do čistého papíru na pečení a necháme vychladnout, zabráníme tím lámání (praskání) těsta při pozdějším krájení. Krok 9: Nakrájenou roládu před podáváním pocukrujeme.
Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí hodně šťávy, tak ji malinko vymačkáme. Krok 3: Jablka rozprostřeme ve stejné vrstvě na plech. Posypeme brusinkami, semínky, skořicí a cukrem. Krok 4: Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny a do ní po lžících vmícháme připravenou mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto nalijeme na jablka a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 6: Po vytažení z trouby na těsto položíme navlhčenou utěrku, pro snadnější manipulaci zakryjeme druhým plechem a rychle obrátíme. Krok 7: Z rolády stáhneme pečicí papír a pomocí utěrky opatrně zavineme. Krok 8: Roládu zabalíme do čistého papíru na pečení a necháme vychladnout, zabráníme tím lámání (praskání) těsta při pozdějším krájení. Krok 9: Nakrájenou roládu před podáváním pocukrujeme.
Zveřejněno 8. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná roláda naopak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwB3
Moje poznámka
Jablečná roláda naopak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwB3
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 6 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 11 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 22 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 1 hodinou
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 1 hodinou
Kapustová polévka
Topmoni před 2 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 3 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 4 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 4 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 5 hodinami
Suroviny:
jablko,
brusinky sušené,
semínka slunečnicová,
skořice mletá,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
pudinkový prášek,
vejce,
cukr krupice
Komentáře (5)