Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prokládaná kotleta

Ideální recept, pokud budete hostit rodinu, partu přátel, nebo byste rádi připravili oběd na více dní. Kotletu proloženou slaninou a cibulí pečeme v pomalém hrnci, který většinu práce udělá za nás. Podáváme se zelím, nebo s kaší.

Hodnocení receptu je 4,8 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 390 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 360 min + odležení masa do druhého dne

390 min (30 min příprava + 360 min tepelná úprava, + odležení masa do druhého dne)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 426 kJ /
2 970 kcal
Bílkoviny211,09 g
Tuky218,47 g
Vláknina19,08 g
Cholesterol 645 mg
Sodík 3,45 g
Sůl8,55 g
Sacharidy36,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso krájíme na cca 2 cm proužky, ale nedokrojíme úplně. Rozpustíme sádlo a smícháme s kořením a prolisovaným česnekem. Krok 2: Uděláme nožem mezery mezi plátky masa promastíme a proložíme slaninou nakrájenou na silnější plátky a na plátky nakrájenou cibulí. Krok 3: Maso svážeme provázkem, aby drželo tvar. Okořeníme na vrchní straně, natřeme hořčicí a zabalíme do alobalu. Necháme uležet do druhého dne. Krok 4: Před pečením rozpustíme lžíci sádla, maso opečeme ze všech stran a necháme zatáhnout. Vytáhneme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Necháme zesklovatět a předěláme do pomalého hrnce. Krok 5: Přidáme maso podlijeme vývarem, zapneme na LOW na 6 hodin a už jen občas maso poléváme výpekem. Krok 6: Hotovou můžeme nechat 10 minut zapéct v troubě na barvu. Podáváme se zelím a bramborem, knedlíkem nebo s kaší.

TIP: Jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 14. 3. 2016

Poznámka autorky mika59

Je známo, že kotleta je sušší, my to máme rádi. Kdo to nemusí, udělá to z krkovičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prokládaná kotleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jxz2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prokládaná kotleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jxz2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: určitě velká dobrota, když to tak nádherně vypadá :-K

Tento recept neznám, tak zkouším alá co dům dal... Koření vlastní, něco jako grilovací, slanina = domácí uzený bůček, sádlo nebylo, tak lžíce oleje, zbytek promastí slanina, mno a bez cibule. Zabaleno přes noc v alobalu. Chystám se péct v alobalu na zahradě. Už se těším na výsledek. :-8 <3

Dočetla jsem recept jen do bodu 2 ( stylem rychle rychle). Upekla jsem to druhý den v alobalu, cca 2 hodiny na 150 stupňů, k tomu bramborovou kaši, bylo to šťavnaté, úplně se to rozpadalo na jazyku a byla to fakt mňamka. Zbyl jen alobal. ;-)

Znám, jako kotleta pro přátelé. Je skvělá :-)

Recept starý, známý jako krkovička;-)Je to dobré:-p:yes:

Mňam:-p:-p:-p, to musí být dobrůtka;-)

Díky za připomenutí, už jsem dlouho nedělala, před lety to bylo velký hit;-):-))

Moc chutné už jen od pohledu :-p:yes:

moc pěkná kotleta :-D:yes:

Mana nebeská:-!:yes: Za takovouto kotletku by mi manžel urval ruce:yes:

Tématické fráze:
vepřová kotleta pečená vcelku, kotleta recepty, pečená kotleta v celku, vepřová kotleta pečená v celku, kotleta recept, pečená kotleta vcelku, prokládaná krkovička, top recepty kotleta recept, recepty z kotlety, kotleta, vepřová kotleta v celku, pečená kotleta, vepřová kotleta vcelku recept, kotleta v celku recept, kotleta v celku, kotlety recept, top recepty kotlety, top recepty kotleta, kotleta vcelku, kotleta pro pratele

Suroviny:
kotleta vepřová, sádlo, česnek, cibule, slanina, koření na steak, hořčice, sůl, pepř, sádlo, cibule, česnek, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu