Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 972 kJ / 1 427 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,15 g |
| Tuky | 103,57 g |
| Vláknina | 31,86 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 443 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 100,11 g |
Postup přípravy
Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou. Krok 2: Do odměrky mixéru dáme 50 ml olivového oleje, přidáme šťávu z obou citronů, prolisovaný česnek, hořčici, oregano a med.
Vše rozmixujeme a nakonec vmícháme tekuté, ale už zchladlé máslo. Krok 3: Chřest omyjeme a odlomíme dřevnaté části (ty dáme do zeleninového vývaru).
Jednotlivé stonky poklademe vedle sebe a propíchneme ve dvou místech do špičky seříznutými špejlemi, lépe se budou obracet. Pokapeme zbylým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 2 minuty z každé strany. Krok 4: Hotový chřest stáhneme ze špejlí na talíře nebo do misky. Krok 5: Přelijeme připravenou omáčkou, posypeme nadrobeným balkánským sýrem a nastrouhanou kůrou. Krok 6: Podáváme ke grilovanému masu nebo jako salát s opečenou bagetou.
Zveřejněno 3. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaný chřest s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQkX
Moje poznámka
Grilovaný chřest s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQkX
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 3 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 3 hodinami
Chlebíčky s řepným hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Jemné marokánky
Přidáno před 4 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké cukroví
Evellinka před 16 minutami
Květákový mozeček
radekfiala před 19 minutami
Staročeská pučálka
Iricek před 45 minutami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 1 hodinou
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 1 hodinou
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 1 hodinou
Bezpracný perník
Fitulka před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 2 hodinami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 3 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
citron,
olej olivový,
koření oregáno sušené,
česnek,
hořčice dijonská,
med,
sýr balkánský
Komentáře (16)
Taktéž hezký večer… 😃
Každopádně jsem nadšená a chřest si musím udělat častěji… 👩🍳👌😋
Mimo jiné, dík, že jste uvedla “osolit a opepřit”, to v časopise nestojí a mně tam tato informace sakra chyběla! 😁