Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 972 kJ / 1 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,15 g |
Tuky | 103,57 g |
Vláknina | 31,86 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 443 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 100,11 g |
Postup přípravy
Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou. Krok 2: Do odměrky mixéru dáme 50 ml olivového oleje, přidáme šťávu z obou citronů, prolisovaný česnek, hořčici, oregano a med.
Vše rozmixujeme a nakonec vmícháme tekuté, ale už zchladlé máslo. Krok 3: Chřest omyjeme a odlomíme dřevnaté části (ty dáme do zeleninového vývaru).
Jednotlivé stonky poklademe vedle sebe a propíchneme ve dvou místech do špičky seříznutými špejlemi, lépe se budou obracet. Pokapeme zbylým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 2 minuty z každé strany. Krok 4: Hotový chřest stáhneme ze špejlí na talíře nebo do misky. Krok 5: Přelijeme připravenou omáčkou, posypeme nadrobeným balkánským sýrem a nastrouhanou kůrou. Krok 6: Podáváme ke grilovanému masu nebo jako salát s opečenou bagetou.
Zveřejněno 3. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaný chřest s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQkX
Moje poznámka
Grilovaný chřest s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQkX
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 28 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 49 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
citron,
olej olivový,
koření oregáno sušené,
česnek,
hořčice dijonská,
med,
sýr balkánský
Komentáře (16)
Taktéž hezký večer… 😃
Každopádně jsem nadšená a chřest si musím udělat častěji… 👩🍳👌😋
Mimo jiné, dík, že jste uvedla “osolit a opepřit”, to v časopise nestojí a mně tam tato informace sakra chyběla! 😁